Σεισμός Τουρκία: Η στιγμή που σώζουν βρέφος 8 μηνών - Σπαρακτικές εικόνες

Δεκάδες παιδιά νεκρά - Ψάχνουν ζωντανά στα χαλάσματα

Οι σπαρακτικές εικόνες από την Τουρκία και τη Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό προκαλούν ανατριχίλα. Εκατοντάδες παιδιά θάφτηκαν στα συντρίμμια των σπιτιών τους, με τους διασώστες να παλεύουν με τον χρόνο και το κρύο για να τα ανασύρουν ζωντανά.

Σεισμός Τουρκία: Δραματική αύξηση των νεκρών - «Μάχη» των διασωστών

Στα συγκλονιστικά βίντεο των επιχειρήσεων έχουν καταγραφεί οι αγωνιώδεις προσπάθειες, οι συνομιλίες τους για να τα κρατήσουν στη ζωή. Ανάμεσα στους διασωθέντες και ένα μωρακι  μόλις 8 μηνών.

H στιγμή που διασώστες ανασύρουν ζωντανό βρέφος 8 μηνών

H στιγμή που διασώστες ανασύρουν ζωντανό βρέφος 8 μηνών

Σεισμός Τουρκία: Η στιγμή που σώζουν μωρό 8 μηνών από τα συντρίμμια

Το βίντεο με τη διάσωση ενός μωρού 8 μηνών κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου και σκορπίζει χαμόγελα αισιοδοξίας.

Το βρέφος ανασύρεται ζωντανό. «Είναι καλά!», φωνάζουν οι διασώστες, το σήκωσαν στα χέρια τους και πανηγύρισαν.

Σεισμός Τουρκία: Διασώστες ζητωκραυγάζουν όταν σώζουν βρέφος

 Διασώστες ζητωκραυγάζουν όταν σώζουν βρέφος

Ήταν μόνο με το φορμάκι του που φορούσε στον ύπνο του. Όταν «χτύπησε» ο Εγκέλαδος που διέλυσε το σπίτι του το μωρό κοιμόταν.

Σεισμός Τουρκία: Η διάσωση της 5χρονης Αϊσέ

Η Αϊσέ κατάφερε να βγει ζωντανή από τα χαλάσματα. Ο πρώτος άνθρωπος που αντίκρυσε ήταν ο διασώστης που την έσωσε και προσπάθησε να της δώσει κουράγιο.

- Κοίτα αυτή τη στιγμή ο μπαμπάς θέλει να μιλήσει μαζί σου. Άντε πες του «μπαμπά, εδώ είμαι». 

- Μπαμπά, μπαμπά, εδώ είμαι!

Σεισμός Τουρκία: Από θαύμα ζει η 5χρονη Αϊσέ

Από θαύμα ζει η 5χρονη Αϊσέ

Ο πατέρας της που είχε βγει ζωντανός μαζί τη γυναίκα του και τον γιο τους λύγισε γνωρίζοντας ότι η κορή του είναι εγκλωβισμένη στα συντρίμμια. Η Αϊσέ όμως άντεξε και βγήκε ζωντανή.

Σεισμός Τουρκία: διάσωση 5χρονου παιδιού

Σεισμός Συρία: Διασώστες κρατούν στην αγκαλιά τους τραυματισμένα παιδιά

Στην Αζάζ, στη Συρία, ένας διασώστης κρατά στα χέρια του ένα κοριτσάκι. Μόλις το έβγαλαν από τα συντρίμμια. Έτρεξε να το παραδώσει σε έναν άλλον άνδρα... Φαινόταν σοβαρά τραυματισμένο, όμως ήταν ζωντανό.

Σε άλλο βίντεο, ένας πατέρας στο Αντίγιαμαν έβγαλε ο ίδιος με τα χέρια του το κοριτσάκι του ζωντανό. Το κράτησε σφιχτά στην αγκαλιά του και το τύλιξε σε μία κουβέρτα. Δάκρυα λύτρωσης έτρεξαν από τα μάτια του.

Διάσωση παιδιών στη Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό

Διάσωση παιδιών στη Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό 

Διάσωση παιδιών στη Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό 2

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν πάνω στα συντρίμμια λύγισαν και τους πιο δυνατούς. Γονείς να αναζητούν τα παιδιά τους, να ακούνε τις φωνές τους, να καλούν σε βοήθεια, να παρακαλούν για ένα θαύμα. Να ξεσπούν σε λυγμούς όταν έβγαιναν ζωντανά. 

«Θέλω να πάω σπίτι», είπε στους διασώστες ένα κοριτσάκι που μόλις είχε βγει από τα συντρίμμια στην περιοχή Καχραναμαράς. Τα χεράκια της έτρεμαν από το κρύο και αυτή έκλαιγε από τους πόνους, λόγω του τραυματισμού της.

Σεισμός Τουρκία: «Ήταν ίσος με 130 ατομικές βόμβες» - Αυξάνονται οι νεκροί 

Ο σεισμός μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που ισοπέδωσε χωριά της Τουρκίας και της Συρίας ήταν τόσο ισχυρός, που Τούρκος σεισμολόγος τον χαρακτήρισε «ίσο με 130 ατομικές βόμβες».

Ο Εγκέλαδος άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς. Στην Τουρκία τα θύματα ανέρχονται σε 1.651 και οι τραυματίες σε 11.159. Συνολικά κατέρρευσαν 3.471 κτίρια.

Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, 570 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.403 τραυματίστηκαν στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Λαττάκειας, της Χάμας και της Ταρτούς. 

Στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο ομάδων ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία, τουλάχιστον 430 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1.050 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τους διασώστες.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top