Λετίθια Ισπανίας: Ως «τυπική femme fatale» τη σκιαγραφεί ο πρώην σύζυγος

Οι αιχμές που αφήνει ο Αλόνσο Γκερέρο Περέζ στο νέο του μυθιστόρημα

Στο επίκεντρο οι Ισπανείς βασιλείς που ήρθαν στην Αθήνα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου-  Video κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Τις ομοιότητες της πρωταγωνίστριας του μυθιστορήματός του, με την πρώην σύζυγό του και νυν βασίλισσα της Ισπανίας, Λετίθια, εντοπίζει στο έργο του συγγραφέα Αλόνσο Γκερέρο Περέζ, το γαλλικό περιοδικό «Closer».

Ανακωχή για Μαρί Σαντάλ και Λετίθια - Περπατούν ξανά αγκαλιασμένες

H βασίλισσα της Ισπανίας, Λετίθια/ ΑΡ

H βασίλισσα της Ισπανίας, Λετίθια/ ΑΡ

Χωρίς να την κατονομάζει ο Αλόνσο Γκερέρο Περέζ, ο οποίος υπήρξε πρώην σύζυγος της βασίλισσας Λετίθια- πριν εκείνη παντρευτεί τον βασιλιά Φελίπε-, στο νέο του μυθιστόρημα περιγράφει την ιστορία ενός άνδρα που εργάζεται στη Δικαστική Αστυνομία της Ισπανίας, ονόματι Ενρίκε Λαχόζ, ο οποίος ερωτεύεται «μία δημοσιογράφο αρκετά νεότερή του».

Η ηρωίδα του βιβλίου περιγράφεται ως μια γυναίκα με «αποφασιστικό πηγούνι», «αφοπλιστική ομορφιά, λεπτή και με μεγάλο στόμα». Τη χαρακτηρίζει ως «τυπική femme fatale, τρελή, νεότερη από τον Λαχόζ», η οποία μάλιστα «ξεκινά μία ρομαντική σχέση μαζί του, χρησιμοποιώντας όμως διάφορα τεχνάσματα».

Χειροφίλημα από τον τότε πρίγκιπα Κάρολο κατά την επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους στην Ισπανία/ ΑΡ- Απρίλιος 2022

Χειροφίλημα από τον τότε πρίγκιπα Κάρολο κατά την επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους στην Ισπανία/ ΑΡ- Απρίλιος 2022

Σε άλλο σημείο, ο συγγραφέας πετάει σπόντες για τον χαρακτήρα της γυναίκας που ερωτεύτηκε ο ήρωας του βιβλίου του, όπως ότι «οι δημοσιογράφοι πολύ συχνά συγχέουν τα τρέχοντα γεγονότα με τη ματαιοδοξία ή την αλαζονεία τους. Εσείς οι δημοσιογράφοι είστε σαν ποιητές: ποτέ δεν λέτε κάτι που να μπορεί να έχει την υπογραφή κάποιου άλλου».

Κηδεία Κωνσταντίνου: Οι Ισπανοί Βασιλείς Στο Επίκεντρο - Video

Βασιλιάς Φελίπε και Βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας/ ΑΡ

Βασιλιάς Φελίπε και Βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας/ ΑΡ

Επίσης, το γαλλικό περιοδικό εντοπίζει κι άλλες ομοιότητες, όπως ότι η πλοκή της ιστορίας διαδραματίζεται στη Μαδρίτη, γύρω από γειτονιές όπως το Ρετίρο, το Μάριο ντε Σαλαμάνκα, το Πίλαρ, μέρη όπου μεγάλωσε η Λετίθια.

Η νυν βασίλισσα της Ισπανίας, Λετίθια, ερωτεύτηκε τον καθηγητή Λογοτεχνίας, Αλόνσο Γκερέρο Περέζ, και επί 14 χρόνια ήταν ζευγάρι. Παντρεύτηκαν το 1998 κι έναν χρόνο αργότερα χώρισαν, αναφέρει το περιοδικό. Το 2002, η Λετίθια γνώρισε τον μέλλοντα σύζυγό της, τότε πρίγκιπα της Ισπανίας, Φελίπε. «Κράτησαν κρυφή τη σχέση τους μέχρι το 2003, όταν ανακοινώθηκε ο αρραβώνας τους», καταλήγει το περιοδικό.

Το μυθιστόρημα κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο με τίτλο: «Las mujeres felices son una chimer» (Οι ευτυχισμένες γυναίκες είναι μια χίμαιρα).


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top