Το σπίτι της φρίκης στη Γαλλία - Μαστίγωναν και έδεναν τα παιδιά τους

Τα άφηναν για ώρες στα καρεκλάκια με ούρα και περιττώματα

γαλλική αστυνομία

Αποτροπιασμό και σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η υπόθεση κακοποίησης οκτώ παιδιών από τους ίδιους τους γονείς τους, στην πόλη Noyelles-sous-Lens, στο Pas-de-Calais της Γαλλίας.

Τα οκτώ από τα δέκα παιδιά της οικογένειας, ηλικίας από 9 μηνών έως 16 ετών, ζούσαν σε ακατάλληλες συνθήκες, με τους γονείς να είναι ύποπτοι πλέον για ξυλοδαρμούς, στέρηση ελευθερίας, ψυχολογική κακοποίηση, βασανιστήρια, βαρβαρότητα, στερήσεις και κακές συνθήκες διαβίωσης.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ο 24χρονος γιος της οικογένειας, Μπράιαν, ειδοποίησε την αστυνομία ύστερα από έναν καβγά των γονιών του αλλά κι επειδή ο πατέρας του τον έδιωξε από το σπίτι. 

«Δε γλιτώσαμε από καμία βιαιότητα. Μπουνιές, Κλωτσιές, χτυπήματα με μπαστούνια, μαστίγωμα... Εκείνος που δεχόταν περισσότερο τα χτυπήματα ήταν ο μικρός ηλικίας 7 ετών, ο Ματιού. Ηταν εκείνος που υπέφερε για όλα. Όπως το έχω ήδη πει, περίμενα μια μέρα να μου τηλεφωνήσουν και να μου πουν πως είτε είναι σοβαρά τραυματισμένος, είτε πως έχει πεθάνει. Δεν το εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου αυτό που ζήσαμε κι αυτό που τα μικρότερα έζησαν τις τελευταίες ημέρες. Είδα τον μικρό αδερφό μου τον Ματεό, 16 ετών να τον χτυπούν με ένα κράνος στην κοιλιά, να πέφτει κάτω χωρίς να μπορεί να αναπνεύσει και χωρίς κανείς από τους γονείς μου να μετανιώνει γι' αυτό», περιέγραψε ο 24χρονος στο BFMTV.

«Δε θέλω να ξανακούσω πως χτύπησαν τον 6χρονο αδελφό μου γιατί πήγε και πήρε γλυκό, ενώ του είπαν δυο φορές όχι. Δε θέλω να ξαναδώ τις δυο μικρότερες αδερφές μου, δεμένες στις καρέκλες γεμάτες περιττώματα 23 ώρες το 24ωρο. Δε θέλω να ξαναδώ τους γονείς μου να φροντίζουν τα παιδιά. Δε θέλω να ξαναδώ τη 12χρονη αδελφή μου να είναι υποχρεωμένη να ταΐζει το μωρό της οικογένειας, να αλλάζει τα μικρά ή να τα κάνει μπάνιο γιατί οι γονείς δεν ήθελαν. Ο σκοπός μου σήμερα είναι να σώσω τα μικρότερα αδέρφια μου και να είναι ασφαλή ό,τι κι αν γίνει», κατέληξε. 

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι εντόπισαν δύο παιδάκια, ηλικίας 2 και 5 ετών, δεμένα στα καρεκλάκια τους, καλυμμένα με περιττώματα και ούρα. Τα παιδιά παρουσιάζουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη και την ομιλία. Ένα άλλο παιδί, το μικρότερο, αντιμετωπίζει ψυχοκινητικά προβλήματα.

Ο 44χρονος πατέρας και η 40χρονη μητέρα αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά τέθηκαν υπό δικαστική επιτήρηση και τους απαγορεύτηκε η επαφή με τα παιδιά τους. Αν τους απαγγελθούν κατηγορίες αντιμετωπίζουν φυλάκιση δύο ετών και πρόστιμο 30.000 ευρώ, επειδή δεν τήρησαν τις υποχρεώσεις τους ως γονείς. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top