QatarGate: Την Τρίτη ξεκινούν οι «μυστικές καταθέσεις» του Παντσέρι

Έκανε συμφωνία με τις βελγικές αρχές να δώσει τους πάντες

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι δίνει νέα κατάθεση, μετά τη συμφωνία που έκανε με τις βελγικές αρχές να δώσει τους πάντες και τα πάντα, για να πετύχει μικρότερη ποινή. 

Αντόνιο Παντσέρι: Υπέγραψε συμφωνία μετάνοιας και απέσυρε την έφεση!

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά, την Τρίτη ξεκινούν και επισήμως οι «μυστικές καταθέσεις» του μετανοημένου Παντσέρι που αναμένεται να φέρει στο φως νέα πρόσωπα και στοιχεία, αλλά και τον βαθμό εμπλοκής όλων των κατηγορουμένων.  

Ο Παντσέρι που έχει ήδη αρχίσει να μιλάει, έχει αποκαλύψει ότι έχει δώσει στον Ταραμπέλα 120.000-140.000 ευρώ σε δόσεις, μέσα σε σακούλες. 

QatarGate: «Κελαηδάει» ο Παντσέρι - Τι είπε για την Εύα Καϊλή

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αναφερθεί και στην Εύα Καϊλή με «αρνητικό τρόπο». Αν αυτό επιβεβαιωθεί θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι βαθμό εμπλοκής της αποδίδει. Πάντως, είναι ξεκάθαρο ότι ο Παντσέρι έχει κάνει το καλύτερο deal από όλους τους εμπλεκομένους, αφού σώζει τον εαυτό του και την οικογένειά του από μεγάλες ποινές. 

Άλλωστε, όπως λέει ο δικηγόρος του, δεν ήταν μόνο αυτός ο εγκέφαλος της οργάνωσης. Μένει να πει ποιοι άλλοι ήταν.

«Φαρμακερό» σχόλιο Ράμα στη Μετσόλα

Φαρμάκι έσταξε ο Αλβανός πρωθυπουργός προς την πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, αναφερόμενος στην υπόθεση QatarGate, καθώς η ΕΕ έχει πολλές φορές κατακεραυνώσει τη χώρα του για θέματα διαφθοράς. 

Πάντως, έντονη κριτική δέχεται και η ίδια η πρόεδρος για ταξίδια που έκανε και τα οποία πλήρωσαν λομπίστες. 
Το δηκτικό σχόλιο του Αλβανού πρωθυπουργού που έχει χαρακτηριστεί από Ευρωπαίους αξιωματούχους, ως σύμβολο της διαφθοράς και τα γέλια του κοινού στο φόρουμ του Νταβός, φέρνουν αμηχανία στην πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που χαμηλώνει το βλέμμα. Δέχεται εξάλλου και η ίδια σκληρή κριτική για πέντε ταξίδια που δε δήλωσε στην ώρα τους.  

Ένα από αυτά έγινε στη Βουργουνδία με αφορμή ένα χλιδάτο συμπόσιο οίνου, στο οποίο την προσκάλεσε ένα τα ισχυρότερα λόμπι στον κόσμο με τουλάχιστον 12.000 μέλη για την προστασία και προώθηση των κρασιών της περιοχής. 

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το φαρμακερό σχόλιο Ράμα στη Μετσόλα

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το φαρμακερό σχόλιο Ράμα στη Μετσόλα

Η Ρομπέρτα Μέτσολα έχασε την προθεσμία να δηλώσει ένα πολυτελές δωρεάν ταξίδι - συμπεριλαμβανομένου ενός πολυτελούς δείπνου και ενός δωματίου σε ξενοδοχείο 350 ευρώ για την ίδια και τον σύζυγό της - όλα πληρωμένα από μια ελίτ φίλων του κρασιού. 

Σε ό,τι αφορά στους Ιταλούς πρωταγωνιστές του QatarGate, τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η λογίστρια της κλίκας Μόνικα Μπελίνι συνέχιζε να δουλεύει για αυτούς ακόμη και δυο εβδομάδες μετά τη σύλληψη Παντσέρι, Καϊλή και Τζιόρτζι. Αυτό που ερευνάται είναι κατά πόσο στο διάστημα αυτό κατάφερε να εξαφανίσει χρήματα και στοιχεία. 

Οι καταθέσεις του Φραντσέσκο Τζιόρτζι ρίχνουν φως στην επιλογή της κλίκας να δημιουργηθεί ένα μηχανισμός  για τη διοχέτευση των χρημάτων ώστε να μην τα λαμβάνουν άμεσα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top