Αλεξέι Ναβάλνι: Ανησυχητική η κατάσταση της υγείας του

«Σταματήστε να τον κακομεταχειρίζεστε- Χρειάζεται ιατρική φροντίδα»

Αλεξέι Ναβάλνι

Ανησυχητική είναι η κατάσταση της υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι, με τη Γερμανία να κάνει έκκληση στη Ρωσία, να του παρασχεθεί επειγόντως η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Το Βερολίνο ζήτησε επίσης την απελευθέρωση του αντικαθεστωτικού Ναβάλνι, λέγοντας ότι η φυλάκισή του βασίστηκε σε «πολιτικά υποκινούμενη ετυμηγορία».

Αλεξέι Ναβάλνι: Μεταφέρθηκε σε «φυλακή υψηλής ασφαλείας»

Νωρίτερα, περίπου 500 Ρώσοι γιατροί υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, απαιτώντας από τις αρχές των φυλακών να σταματήσουν να «κακομεταχειρίζονται» τον Ναβάλνι.

Στην ανοιχτή επιστολή, οι γιατροί εξέφρασαν «μεγάλες ανησυχίες για τη ζωή και την υγεία» του και τόνισαν ότι η άρνηση της ρωσικής υπηρεσίας φυλακών να παράσχει τα απαραίτητα φάρμακα «απειλεί άμεσα» τη ζωή του.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι- AP images

Ο Αλεξέι Ναβάλνι- AP images

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Αλεξέι Ναβάλνι νόσησε με γρίπη και υποφέρει από ρίγη, πυρετό, έντονο βήχα που επιδεινώνονται στο κρύο κελί απομόνωσης, όπου κρατείται.  Ο Ναβάλνι είπε ότι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αρνούνται να του δώσουν βασικά φάρμακα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι, που καταπολέμησε τη ρωσική διαφθορά, συνελήφθη στη Ρωσία τον Ιανουάριο του 2021. Τότε, επέστρεφε στη χώρα μετά τη νοσηλεία του στη Γερμανία εξαιτίας σοβαρής δηλητηρίασης που υπέστη και αποδίδει στο Κρεμλίνο.

Αλεξέι Ναβάλνι: Φυλάκιση 9 ετών στον επικριτή του Κρεμλίνου

Τον Μάρτιο καταδικάστηκε σε «βαριά» φυλάκιση εννέα ετών για τις κατηγορίες της «απάτης», τις οποίες θεωρεί πλασματικές. Η απόφαση είχε «πολιτικό κίνητρο», από την πλευρά της κατήγγειλε σήμερα η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο ίδιος απορρίπτει την τελευταία υπόθεση σε βάρος του λέγοντας ότι είναι πολιτικά υποκινούμενη και δηλώνοντας αθώος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top