Τουρκία: Ο Ερντογάν υποψήφιος για το Νόμπελ... Ειρήνης

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής, Μουσταφά Σεντόπ

Ο Μενέντεζ βάζει στο ίδιο κάδρο μαζί με αυταρχικούς ηγέτες τον Τούρκο πρόεδρο / Βίντεο Open

Ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής, Μουσταφά Σεντόπ, δήλωσε πως υπέβαλλε αίτημα για να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: «Ο κόσμος σιχάθηκε τον Ερντογάν»

Είπε πως «Λόγω των ειρηνευτικών προσπαθειών του ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, πρότεινα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ερντογάν ως υποψήφιο του βραβείου Νόμπελ. Έχω υποβάλει το αίτημά μου. Θα υπάρξουν αιτήματα και από άλλες χώρες».

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε νέο μεγάλο απόθεμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής, Μουσταφά Σεντόπ, δήλωσε πως υπέβαλλε αίτημα για να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν / Φωτογραφία AP

Επίσης, σχετικά με την υποψηφιότητα του προέδρου Ερντογάν στις εκλογές, ανέφερε πως: «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση γι' αυτό το θέμα με τη νομική έννοια, εννοώντας ότι η υποψηφιότητά του είναι νόμιμη». 

Τουρκία: «Πράσινο φως» Ερντογάν για τη μαζική παραγωγή πυραύλων Tayfun

Τέλος, ο Μουσταφά Σεντόπ υπογράμμισε ότι η ημερομηνία για τις τουρκικές εκλογές είναι η 18η Ιουνίου, ενώ αναφορικά με το θέμα της μαντίλας σημείωσε πως θα λυθεί στο τουρκικό κοινοβούλιο και δεν θα γίνει δημοψήφισμα. «Πιστεύω ότι ο πρόεδρος δεν θα πάει σε δημοψήφισμα», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top