Τροχαίο Ρουμανία: Οι επιβάτες του πούλμαν ζητούν δικαίωση

Οδηγός λεωφορείου: «Θα καταθέσω όσες φορές χρειαστεί»

Οι επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου στο Βουκουρέστι είναι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά ενάντια στα τουριστικά γραφεία που οργάνωσαν την εκδρομή, αλλά και ενάντια στις ρουμανικές αρχές. 

Τροχαίο Ρουμανία: Βίντεο – σοκ από τη στιγμή του δυστυχήματος

Γιατί ο οδηγός του λεωφορείου δεν ήταν εφοδιασμένος με ενημερωμένο GPS; Γιατί δεν είχε αντικαταστάτη; Γιατί η επικίνδυνη κακοτεχνία στο δρόμο διαιωνιζόταν παρά τα ατυχήματα που είχαν ήδη συμβεί; Με αυτά τα ερωτήματα σκοπεύουν να προσφύγουν στην δικαιοσύνη οι επιβάτες του μοιραίου πούλμαν και οι συγγενείς του νεκρού.  

Πως κατέρρευσε η οροφή του λεωφορείου

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται το λεωφορείο που μπαίνει στην πύλη - η οποία οδηγεί στο τουνέλ. Η εξωτερική μονάδα κλιματισμού βρίσκει στη βαριά μεταλλική δοκό, που περιορίζει το ύψος, διπλώνοντας την οροφή στα δύο. Οι επιβάτες που κάθονται  στη μέση του πούλμαν καταπλακώνονται. Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τις συνθήκες θανάτου του άτυχου Νίκου είναι συγκλονιστικό.

Ο γιός του θύματος ταξίδεψε στην Ρουμανία για να αναγνωρίσει τον πατέρα του, ενώ ο επαναπατρισμός της σορού θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα αύριο.

Από την πλευρά του ο οδηγός του λεωφορείου δήλωσε συντετριμένος στον δημοσιογράφο Γιάννη Σωτηρόπουλο ότι είναι έτοιμος να καταθέσει στις Ρουμανικές αρχές όποτε τον καλέσουν.  

Οδηγός λεωφορείου «Γιατί να είμαι εγώ στο τιμόνι; Έμπλεξα σε μία τραγική κατάσταση. Όποιος άλλος οδηγός να ήταν στη θέση μου το ίδιο θα είχε συμβεί. Περιμένω να με καλέσουν από τις Ρουμανικές αρχές. Όσες φορές και αν χρειαστεί θα πάω στο Βουκουρέστι για να καταθέσω».

Ρουμανία: Ένας νεκρός σε τροχαίο λεωφορείου που μετέφερε Έλληνες τουρίστες

Όπως λέει ο ιδίος έχει καταρρεύσει ψυχολογικά, και ζητά συγνώμη για την τραγωδία που προκάλεσε.

Οδηγός λεωφορείου « Μόλις έμαθα ότι υπάρχει νεκρός, έβαλα τα κλάματα. Λυπάμαι πολύ για τον άνθρωπο που χάθηκε. Βρίσκομαι σε τραγική κατάσταση, είμαι ψυχολογικά ράκος. Τώρα φοβάμαι ότι θα μείνω χωρίς δουλειά. Ποιος θα με προσλάβει εμένα μετά από αυτό;»

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top