Κίνα: Παγκόσμια ανησυχία για νέο κύμα κορωνοϊού - «Ασφυξία» στα νοσοκομεία

Οι ΗΠΑ εξετάζουν επιβολή νέων μέτρων

Βίντεο του ΣΚΑΪ για το νέο κύμα κορωνοϊού στην Κίνα

Το νέο κύμα κορωνοϊού κι η έξαρση των μολύνσεων στην Κίνα έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην επιβολή νέων μέτρων στους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από την Κίνα. Αυτό γίνεται εξαιτίας της ανησυχίας  για την «έλλειψη διαφανών δεδομένων» από το Πεκίνο για την πορεία της πανδημίας του νέου κορονοϊού, όπως δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, στα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και Bloomberg.

Κίνα: Καραμπόλα 200 οχημάτων σε γέφυρα λόγω ομίχλης - 1 νεκρός

Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία, η Ινδία και η Μαλαισία ανακοίνωσαν ήδη μέσα στις τελευταίες 24 ώρες πως λαμβάνουν νέα μέτρα που αφορούν τους ταξιδιώτες από την Κίνα, εξαιτίας της έξαρσης των μολύνσεων στον ασιατικό γίγαντα των 1,41 δισεκατομμυρίων κατοίκων. Το Τόκιο ανακοίνωσε πως όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν από την Κίνα θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ για τον SARS-CoV-2, ενώ κι η Κουάλα Λουμπούρ ανακοίνωσε πως θα λάβει νέα μέτρα ιχνηλάτησης και επιτήρησης.

Αυστηροί έλεγχοι στα αεροδρόμια / ΑP, Emily Wang Fujiyama, File

Γιγαντώνονται οι ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για τα ξεσπάσματα της πανδημίας στην Κίνα και την παντελή «έλλειψη» αξιόπιστων, «διαφανών δεδομένων» για αυτά, συμπεριλαμβανομένων «δεδομένων για την αλληλούχιση του γονιδιώματος του ιού», από πλευράς Πεκίνου, όπως εξήγησαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

«Ασφυξία» στα νοσοκομεία

Νοσοκομεία και γραφεία κηδειών έχουν κατακλυστεί στην Κίνα, καθώς μετά την απόφαση που πήραν στις αρχές Δεκεμβρίου οι αρχές να τερματίσουν απότομα την πολιτική «zero COVID» - εξάλειψης του ιού και της ασθένειας που προκαλεί - έπειτα από διαδηλώσεις άνευ προηγουμένου εναντίον των δρακόντειων μέτρων, ο ιός εξαπλώνεται ουσιαστικά ανεξέλεγκτος.

Τα νοσοκομεία «ασφυκτιούν» στην Κίνα / AP Photo, Dake Kang

Πάντως, κατά τις επίσημες στατιστικές για το επταήμερο ως προχθές Δευτέρα, επήλθε μόλις ένας θάνατος εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19. Η ανησυχία ειδικών και πολιτών για την αξιοπιστία των δεδομένων εντείνεται, καθώς δεν έχουν καμιά σχέση με την εμπειρία άλλων χωρών, με πολύ μικρότερους πληθυσμούς, αφού άνοιξαν ξανά τις οικονομίες τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top