Εύα Καϊλή: «Ήξερε για τα χρήματα» -«Μπαμπά πάρε τη βαλίτσα και το μπιμπερό»

«Βόμβες» από Le Soir και La Repubblica για τους εμπλεκόμενους του QatarGate

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο QatarGate, την Εύα Καϊλή και τον συντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι έφεραν στο «φως» δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου και συγκεκριμένα της Le Soir και της La Repubblica.

Εύα Καϊλή: Οι βελγικές αρχές δεν της επιτρέπουν να δει το παιδί της

Από τη μια, η ιταλική La Repubblica αναφέρει εκτενώς όσα κατέθεσε η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής προσπάθησε να κρύψει στοιχεία, όταν συνελήφθη ο Τζόρτζι.

Δημητρακόπουλος για Καϊλή: Ζει έναν εφιάλτη

Εύα Καϊλή

Η Εύα Καϊλή ειδοποίησε τον πατέρα της να πάρει τη βαλίτσα με τα χρήματα, όταν συνελήφθη ο Τζόρτζι

«Αφού συνελήφθη ο σύντροφός μου, μπήκα στο γραφείο του. Έψαξα τα πράγματά του για να καταλάβω γιατί συνελήφθη. Βρήκα τη βαλίτσα, καθώς και έναν υπολογιστή και ένα τηλέφωνο. Έτσι τηλεφώνησα στον πατέρα μου, που ήταν με το μωρό, του ζήτησα να έρθει να πάρει τη βαλίτσα. Είναι μια βαλίτσα που κρατούσε ο άνδρας μου στο σπίτι για τον Παντσέρι. Ήξερα ότι ο πατέρας μου θα πήγαινε μετά στην κόρη μου, γι’ αυτό είχα βάλει μπιμπερό στη βαλίτσα που είχε πάρει», φέρεται να κατέθεσε η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.

La Repubblica: Εικόνες με Παντσέρι-Τζόρτζι να κουβαλούν βαλίτσες με χρήματα

Στη συνέχεια, η κ. Καϊλή, σύμφωνα με τη La Repubblica, προσπάθησε να τηλεφωνήσει στον Παντσέρι για να τον ενημερώσει, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει:

«Στην αρχή προσπάθησα να καλέσω τον Παντσέρι, αλλά δεν τον βρήκα οπότε προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Μαρκ Ταραμπέλα και τη Μαρία Αρένα. Δε γνώριζαν γιατί δεν απαντούσε ο Παντσέρι.  Άνοιξα τη βαλίτσα, άνοιξα και το χρηματοκιβώτιο. Ήξερα ότι (σ.σ. ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι) φύλαγε κάτι για το πρώην αφεντικό του, τον Αντόνιο Παντσέρι και πιθανόν για το σημερινό αφεντικό του, τον Αντρέα Κοτζολίνο», φέρεται να υποστήριξε και διαβεβαίωσε ότι η βαλίτσα ανήκε στον Παντσέρι.

Όταν η Εύα Καϊλή έκανε γιορτές με όλο τον κόσμο στα πόδια της

Εύα Καϊλή

«Ήξερα ότι ο πατέρας μου θα πήγαινε μετά στην κόρη μου, γι’ αυτό είχα βάλει μπιμπερό στη βαλίτσα που είχε πάρει», φέρεται να υποστήριξε η Καϊλή σύμφωνα με La Repubblica / Φωτγραφία Intime

Φραντσέσκο Τζόρτζι: «Η Εύα γνώριζε, μου είχε πει πολλές φορές να σταματήσω»

Νέες λεπτομέρειες από την κατάθεση του Φραντσέσκο Τζόρτζι δημοσίευσε η βελγική εφημερίδα Le Soir. Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής γνώριζε για τις δουλειές του και τον είχε παροτρύνει πολλές φορές να σταματήσεις.

«Η Εύα προφανώς γνώριζε για την ύπαρξη των χρημάτων και την πηγή τους αφού ζούσαμε μαζί, αλλά δεν ήταν μέρος του δικτύου. Μου είχε πει πολλές φορές να σταματήσω, γιατί την έβαζα σε κίνδυνο σε σχέση με τα καθήκοντά της», φέρεται να υποστήριξε ο Τζόρτζι.

Φραντσέσκο Τζόρτζι

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι υποστήριξε ότι η Εύα Καϊλή ήξερε για τα χρήματα / Φωτογραφία Intime

Ο Τζόρτζι αποκάλυψε ακόμα ότι όλα ξεκίνησαν το 2018, όταν ο Παντσέρι ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ιδέα του lobbying για το Κατάρ φέρεται να ανήκε στον υπουργό Άμυνας της αραβικής χώρας με την οποία συμφώνησε ο Παντσέρι, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Στις αρχές του 2019 ξεκίνησε η συνεργασία. Είχαμε καθορίσει τις αμοιβές, τις οποίες δυσκολεύομαι να θυμηθώ, για τις παρεμβάσεις μας. Ήταν σε μετρητά» φέρεται να κατέθεσε ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

Σημειώνεται ότι από την πλευρά του ο Παντσέρι φέρεται να έχει καταθέσει ότι όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2019 ενώ, δηλαδή, δεν ήταν ευρωβουλευτής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top