Πάνω από 2 εκατ. δολάρια συγκέντρωσαν ομογενείς για την Ελλάδα σε γκαλά

Η Ελληνική Πρωτοβουλία αποτελεί τον μεγαλύτερο οργανισμό της διασποράς

10ο επετειακό γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στη Νέα Υόρκη

Το 10ο επετειακό γκαλά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative - THI) στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου και συγκέντρωσε 2.248.000 δολάρια για τη στήριξη της ελληνικής οικονομικής/επιχειρηματικής ανάπτυξης και για ανθρωπιστικά προγραμμάτα.

Άλμπερτ Μπουρλά: Η άγνωστη ιστορία της οικογένειας του και το Άουσβιτς

Από την ίδρυσή του, το THI έχει γίνει ο μεγαλύτερος οργανισμός της ελληνικής διασποράς στον κόσμο, με υποστηρικτές σε περισσότερες από 45 χώρες. Το New York Gala, η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση του THI, φιλοξένησε περισσότερους από 800 αξιωματούχους και καλεσμένους.

Ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, και γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης της βόρειας Ελλάδας, τιμήθηκε στην εκδήλωση και είπε: «Στα επόμενα χρόνια, η επιστήμη και η τεχνολογία θα συνεχίσουν να πρωτοστατούν, ενώ οι χώρες που επικεντρώνονται στην καινοτομία θα δουν ταχεία, σταθερή και, το σημαντικότερο, χωρίς αποκλεισμούς και δίκαιη ανάπτυξη στο μέλλον. 
Η Ελλάδα έχει μια εξαιρετική ευκαιρία να γίνει μια από αυτές τις χώρες και πιστεύω ακράδαντα ότι η ελληνική διασπορά μπορεί να συμβάλει στην αναβάθμιση του καινοτόμου οικοσυστήματος της χώρας».

Η Pfizer έχει επενδύσει σημαντικά σε έναν κόμβο καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη ως έναν τρόπο δημιουργίας ευκαιριών για τους νέους Έλληνες, ώστε να βοηθήσει στην αναστροφή του brain drain, της τάσης των νέων επαγγελματιών να εγκαταλείπουν την Ελλάδα.

«Η δέσμευση του Δρ. Bourla και της Pfizer για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ήταν ένας θρίαμβος γενναιοδωρίας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Συνιδρυτής του THI Ανδρέας Ν. Λιβέρης. 

«Το έργο μας στο σημείο τομής της φιλανθρωπίας και της οικονομικής ανάπτυξης δημιουργεί ένα πλαίσιο στήριξης για την Ελλάδα που θα συνεχιστεί για γενιές».

«Το Διοικητικό μας Συμβούλιο της THI, οι πολλοί γενναιόδωροι υποστηρικτές μας και το αφοσιωμένο προσωπικό μας έχουν την τιμή να απλώνουν χείρα βοηθείας σε τόσους πολλούς στην Ελλάδα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Συνιδρυτής του THI, Γιώργος Π. Στάμας. 

Αποδεχόμενος μια ιδιαίτερη τιμή για τα 10 χρόνια της THI, ο κ. Σταμάς εξήρε τη δέσμευση των πολλών μακροχρόνιων συναδέλφων του στο διοικητικό συμβούλιο.

«Όλη η οικογένεια της THI: το διοικητικό συμβούλιο, το ταλαντούχο προσωπικό, οι δωρητές, οι υποστηρικτές και κάθε άτομο που παρευρέθηκε έφερε την ενέργεια και το πάθος του στη βραδιά και την έκανε μεγάλη επιτυχία. 

Είμαστε τόσο ευγνώμονες. Η THI ξεκινά στη δεύτερη δεκαετία μας με τεράστια δυναμική», δήλωσε η Εκτελεστική Διευθύντρια της THI, Tina Courpas. Ο πάτερ Αλέξανδρος Καρλούτσος άνοιξε την παρουσίαση της βραδιάς με μια προσευχή. Η Ελληνίδα σούπερ σταρ Έλλη Κοκκίνου τραγούδησε μπροστά σε ένα ενθουσιώδες πλήθος.

Παρευρέθηκαν αξιωματούχοι από την Ελλάδα και την ελληνοαμερικανική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένου του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Γιώργου Τσούνη.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Μάριος Λυσιώτης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλης Φιρίλλας, ο πρίγκιπας Παύλος και η σύζυγός του Marie Chantal, η γερουσιαστής των ΗΠΑ Νικόλ Μαλλιωτάκη.

Παρευρέθηκαν 19 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της THI από τις ΗΠΑ, την Ελλάδα και την Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων των John Koudounis, Michael Psaros και Dennis Mehiel.

Μια σιωπηλή δημοπρασία τέχνης, κοσμημάτων και εμπειριών παγκόσμιας κλάσης που δωρήθηκαν από Έλληνες από όλο τον κόσμο συνεισέφερε περισσότερα από 120.000 δολάρια στα συνολικά κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν.

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, μια sold-out pre-Gala γιορτή της επόμενης γενιάς του THI που ονομάζεται THI New Leaders πραγματοποιήθηκε στο Thalassa Restaurant στην Tribeca. 

Μητσοτάκης για Άλμπερτ Μπουρλά: «Είναι Ελληνάρας στην ψυχή!»

Το πρωί του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου, το THI σε σχέση με τους Φίλους του Αγίου Νικολάου, φιλοξένησε πάνω από 150 νέους ηγέτες και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του THI για μια ιδιωτική ξενάγηση στο Ελληνορθόδοξο Ιερό του Αγίου Νικολάου.

Το THI, που ιδρύθυκε το 2012, είναι ένα παγκόσμιο, μη κερδοσκοπικό, κοσμικό ίδρυμα που κινητοποιεί την ελληνική διασπορά και τη φιλελληνική κοινότητα για να υποστηρίξει τη βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη και ανανέωση για τον ελληνικό λαό. 

Η THI έχει πραγματοποιήσει απευθείας διανομή άνω των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, το 60% των οποίων έχει διατεθεί για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και το 40% σε προγράμματα που επικεντρώνονται στην ανακούφιση από την κρίση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top