Ρωσία: Απάτη η συνάντηση Πούτιν με «μητέρες εφέδρων»

«Ήταν ηθοποιοί, βουλευτές και υπάλληλοι υπουργείων»

Στιγμιότυπα από τη συνάντηση στην κατοικία του Ρώσου προέδρου / Βίντεο AP

Ένα καλοστημένο σόου του Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να ήταν η συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος με μητέρες στρατιωτών στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Κράτος τρομοκρατίας η Ρωσία», σύμφωνα με το Ευρωκοινοβούλιο

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Πούτιν συναντήθηκε με μια ομάδα εξαιρετικά πιστών σε αυτόν γυναικών που επιλέχθηκαν προσεκτικά για να μην κάνουν δύσκολες ερωτήσεις.

Ρωσία: Απάτη η συνάντηση Πούτιν με «μητέρες εφέδρων»

«Καλοστημένο σόου η πρωτοβουλία Πούτιν» /  AP (Alexander Shcherbak)

Την ίδια ώρα, Ρωσίδες μητέρες και σύζυγοι, οι οποίες δεν συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή, εκνευρίστηκαν για τον ντροπιαστικό τρόπο με τον οποίο ο Πούτιν τις απέφυγε.

Το τελευταίο διάστημα το κύμα διαμαρτυρίας για τον συνεχιζόμενο πόλεμο και τις επιστρατεύσεις διογκώνεται. Πολλές γυναίκες διαμαρτύρονται για τον θάνατο των γιων τους στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Για τον λόγο αυτό ο Πούτιν αποφάσισε να συναντήσει κάποιες από αυτές τις μητέρες προκειμένου να μοιραστεί τον πόνο τους και να τους παράσχει την υποστήριξή του. 

Ρωσία: Απάτη η συνάντηση Πούτιν με «μητέρες εφέδρων»

Ηθοποιοί, βουλευτές και υπάλληλοι υπουργείων φέρονται να ήταν οι «μητέρες εφέδρων» / AP (Alexander Shcherbak)

«Καταλαβαίνουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απώλεια ενός γιου - ειδικά για μια μητέρα... μοιραζόμαστε αυτόν τον πόνο» είπε στις γυναίκες ο Πόυτιν στη συνάντηση που είχε μαζί τους στην επίσημη κατοικία του. 

 

 

Στην πραγματικότητα, όμως, όλο αυτό δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα καλοστημένο σόου. Ειδικότερα, σύμφωνα με το το γαλλικό κανάλι BFM TV, ανάμεσα στις γυναίκες που βρέθηκαν στη συνάντηση ήταν η πρόεδρος μιας ένωσης φίλα προσκείμενης στον Πούτιν, ενώ σύμφωνα με μια μαρτυρία που επικαλείται η ίδια πηγή, «οι περισσότερες ήταν υπάλληλοι υπουργείων, ηθοποιοί, ακόμη και βουλευτές του καθεστώτος Πούτιν».

Ουκρανία: Στο Κίεβο χιονίζει-Εκατομμύρια Ουκρανοί είναι χωρίς ρεύμα

Την ίδια στιγμή, η  Όλγα Τσουκάνοβα, επικεφαλής του Συμβουλίου Μητέρων και Συζύγων, μιας μεγάλης οργάνωσης γονέων Ρώσων στρατιωτικών - δηλαδή εκπρόσωπος των πραγματικών μητέρων με γιους στον πόλεμο- δήλωσε σε δελτίο Τύπου την Παρασκευή ότι καμία από τις μητέρες της οργάνωσης δεν είχε προσκληθεί, αν και είχαν ζητήσει ακρόαση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top