Μουντιάλ 2022: Συγκρούσεις και φωτιές στις Βρυξέλλες

Η ήττα των «Κόκκινων Διαβόλων» από το Μαρόκο (0-2) πυροδότησε εντάσεις

Μουντιάλ 2022: Επεισόδια Στις Βρυξέλλες

Eπεισόδια ξέσπασαν σε περιοχές των Βρυξελλών μετά την νίκη του Μαρόκου επί του Βελγίου με 2-0 στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της βελγικής ραδιοτηλεόρασης rtbf, τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ακυρώθηκε το πρώτο γκολ των Μαροκινών, ενώ υπήρξε κλιμάκωση της έντασης στο δεύτερο ημίχρονο.

 

 

Η ιστοσελίδα κάνει λόγο για 150 νεαρούς που είχαν συγκεντρωθεί στις περιοχές του χρηματιστηρίου και στο Γκαρ ντι Μιντί. Τεταμένο ήταν το κλίμα και στο Μόλενμπεκ.

Πλάνα τα οποία έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν αναπαραχθεί από τα βελγικά μέσα δείχνουν κάδους να καίγονται και ένα άδειο όχημα το οποίο είναι αναποδογυρισμένο στη μέση του δρόμου.

 

 

Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος ρίχνοντας νερό υπό πίεση, ενώ απαγόρευσε την κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους.

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τα επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα. Η αστυνομία έχει ήδη επέμβει αποφασιστικά. Συμβουλεύω τους υποστηρικτές να μην έρχονται στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης» αναφέρει με ανάρτησή του στο τουίτερ ο δήμαρχος των Βρυξελλών, Φιλίπ Κλος, υπογραμμίζοντας ότι κάλεσε την αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top