Μεξικό: Τουρίστρια σκαρφάλωσε σε πυραμίδα των Μάγια και την αποδοκίμασαν

Παραλίγο να την λιντσάρει το πλήθος

Η τουρίστρια που ανέβηκε στην πυραμίδα

Οργή και αποδοκιμασίες προκάλεσε η απόφαση μιας τουρίστριας να πηδήξει το διαχωριστικό και να ανέβει στη διάσημη πυραμίδα των Μάγια Ελ Καστίγιο στην αρχαιολογική τοποθεσία Τσιτζέν Ιτζά στο Μεξικό

Η ξανθιά τουρίστρια αδιαφόρησε για τους κανόνες που απαγορεύουν το σκαρφάλωμα στις μεγαλοπρεπείς πυραμίδες των  Μάγια και ανέβηκε περίπου 90 σκαλοπάτια του Ναού του Κουκουλκάν για να θαυμάσει τη θέα και να βγάλει φωτογραφίες. 

 

@angelalopeze this is so disrespectful… don’t mess with my Mexican people 🇲🇽 #chichenitza #disrespectful #mayanpyramid #vacation #crazy #viral ♬ original sound - ang

 

Οι υπόλοιποι που βρίσκονταν στον αρχαιολογικό χώρο όταν την είδαν εξαγριώθηκαν και άρχισαν να της φωνάζουν να κατέβει, ζητώντας από το προσωπικό φύλλαξης να συλληφθεί και να μπει φυλακή. 

Μερικοί μάλιστα άρχισαν να της πετούν νερό και πλαστικά μπουκάλια όταν κατέβηκε από την πυραμίδα και κινήθηκαν επιθετικά προς το μέρος της. 

Αρκετοί την περικύκλωσαν και την κατέγραφαν με το κινητό τους τηλέφωνο, ενώ παράλληλα αποδοκίμαζαν την ενέργειά της. 

Η γυναίκα μπόρεσε να απομακρυνθεί συνοδεία του προσωπικού φύλαξης του αρχαιολογικού χώρου. 

Το μεξικανικό Ίδρυμα Ανθρωπολογίας και Ιστορίας εξέδωσε ανακοίνωση μερικές ώρες μετά, διαβεβαιώνοντας ότι το μνημείο δεν έχει υποστεί καμία ζημιά. 

Η τουρίστρια, σύμφωνα με την El Pais, θα κληθεί κατά πάσα πιθανότητα να πληρώσει ένα πολύ υψηλό πρόστιμο για την παραβίαση της νομοθεσίας που προστατεύει τις αρχαιότητες της χώρας.

Το Τσιτζέν Ιτζά είναι μια μεγάλη προκολομβιανή αρχαιολογική περιοχή που χτίστηκε από τον πολιτισμό των Μάγια και βρίσκεται στη χερσόνησο Γιουκατάν, στο σημερινό Μεξικό. Πρόκειται για Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, και υποδέχεται εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Το 2007, η εντυπωσιακή τοποθεσία ονομάστηκε ένα από τα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου μετά από παγκόσμια ψηφοφορία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top