Ιράν: Απελευθερώθηκαν τα 2 ελληνικά πλοία - Ελεύθεροι οι Έλληνες ναυτικοί

Παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας η τελική συμφωνία

Επετεύχθη η τελική συμφωνία στην Τεχεράνη - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Μετά από πολύμηνες συνομιλίες και διαπραγματεύσεις, απελευθερώθηκαν τα δυο δεξαμενόπλοια με τα πληρώματά τους, τα οποία κρατούνταν υπό ομηρεία από την κυβέρνηση του Ιράν. Σήμερα επετεύχθη η τελική συμφωνία στην Τεχεράνη, παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδου, με την υπόθεση να λαμβάνει αίσιο τέλος.  

Ιράν: Ελευθερώνονται οι Έλληνες ναυτικοί που κρατούνταν επί τρεις μήνες

Υπενθυμίζεται ότι τα τάνκερ κατελήφθησαν τον Μάιο από τους Φρουρούς της Επανάστασης σε διεθνή ύδατα - στον Περσικό Κόλπο - ως απάντηση στη δέσμευση από τις ελληνικές αρχές του ιρανικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιου «Lana» στο αγκυροβόλιο της Καρύστου.

Τέλος στο θρίλερ /  AP, Thanassis Stavrakis

Τα υπό ελληνική σημαία πλοία «Prudent Warrior» και «Delta Poseidon», που παρέμεναν δεσμευμένα από τις 27 Μαΐου 2022, και οι Έλληνες ναυτικοί αναχώρησαν σήμερα από το Ιράν.

Ιράν: Πρώτη καταδίκη σε θάνατο για συμμετοχή στις «ταραχές» για την Αμινί

Σημειώνεται ότι το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Lana φέρεται επίσης να αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Γ. Πλακιωτάκης: «Τέλος σε μια δυσάρεστη και σύνθετη υπόθεση»

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε: «Η σημερινή μέρα είναι πολύ ευχάριστη για τους ναυτικούς μας, αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα, αφού έλαβε τέλος μια δυσάρεστη και ιδιαιτέρως σύνθετη υπόθεση, μετά από συστηματικές προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στη σημερινή ευτυχή κατάληξη. Από την πρώτη στιγμή η ελληνική Κυβέρνηση κατέβαλε επίπονες προσπάθειες για να φτάσουμε σε αίσιο τέλος.»

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης/ Eurokinissi, Γιώργος Κονταρίνης

«Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά τους ναυτικούς των πλοίων για την υπομονή και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν όλες τις δύσκολες ημέρες που πέρασαν, αλλά και τις πλοιοκτήτριες εταιρείες των δυο πλοίων, για τη συνεργασία μας.Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα βρίσκονται και πάντα θα βρίσκονται στο πλευρό των ναυτικών μας, για κάθε πρόβλημα που μπορεί να τους προκύψει σε κάθε γωνιά της οικουμένης. Η σημερινή θετική εξέλιξη, αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της προσήλωσής μας στον σκοπό αυτό και της διαρκούς μας προσπάθειας να εξυπηρετούμε και να προστατεύουμε τα συμφέροντα της ελληνικής ναυτιλίας και των ναυτικών μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», συμπλήρωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top