Άρτσι Μπάτερσμπι: «Δεν πέθανε γιατί συμμετείχε σε διαδικτυακό challenge»

Τι αναφέρει το δικαστικό πόρισμα – «Μίλησε» το κινητό του 12χρονου

Βίντεο για την υπόθεση του Άρτσι Μπάτερσμπι

Ανατροπή στην υπόθεση του 12χρονου Άρτσι Μπάτερσμπι, ο οποίος κατέληξε τον περασμένο Αύγουστο στο Έσσεξ της Βρετανίας, ενώ βρισκόταν σε κώμα από τις 7 Απριλίου, φέρνει το δικαστικό πόρισμα που εκδόθηκε. 

Σύμφωνα με αυτό, δεν υπάρχουν ενδείξεις που να δείχνουν ότι το αγόρι συμμετείχε σε «διαδικτυακό challenge» στο TikTok πριν πεθάνει. 

Archie Battersbee: Η ιστορία του 12χρονου που είναι σε κώμα

Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από τις έρευνες που έγιναν στο κινητό τηλέφωνο του 12χρονου. Ο μικρός μαθητής είχε βρεθεί τον περασμένο Απρίλιο αναίσθητος με ένα πανί τυλιγμένο στο κεφάλι του στο σπίτι του και μετά από πέντε μήνες αποσυνδέθηκε από τη μηχανική υποστήριξη, ύστερα από δικαστική διαμάχη ανάμεσα στους γονείς και τους γιατρούς. 

Η μητέρα του 12χρονου είχε πει ότι ο γιος της πιθανόν να συμμετείχε σε διαδικτυακό challenge στο TikTok.

Άρτσι Μπάτερσμπι

Ο 12χρονος Άρτσι Μπάτερσμπι που βρέθηκε αναίσθητος στο σπίτι του με ένα πανί γύρω από το κεφάλι του - GoFundMe

Όμως από την έρευνα των δικαστικών αρχών  δεν βρέθηκαν στο κινητό του Άρτσι φωτογραφίες ή βίντεο που να είχε κατεβάσει ή κάποια άλλη απόδειξη ότι συμμετείχε σε επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι.

Η αστυνομία είχε διατάξει άρση απορρήτου για να ερευνηθεί το κινητό του παιδιού και τότε στις αναζητήσεις βρέθηκαν μουσικά βίντεο και θέματα που να σχετίζονται με το μποξ. 

Διαπιστώθηκε επίσης από μηνύματα ότι η διάθεσή του δεν ήταν καλή.

Άρτσι Μπάτερσμπι: Η δικαστική διαμάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Οι γονείς του Άρτσι προσπάθησαν να ανατρέψουν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί μπορούσαν νόμιμα να διακόψουν τη μηχανική υποστήριξη. 

Ο Άρτσι με τη μητέρα του

Ο μικρός Άρτσι με τη μητέρα του - Facebook

Η μητέρα του μικρού οργάνωσε εκστρατεία για γονείς άρρωστων παιδιών, ώστε να έχουν περισσότερη υποστήριξη κι επιλογές για θεραπείες. 

Επί μήνες τόνιζε ότι η απενεργοποίηση της μηχανικής υποστήριξης δεν ήταν προς το συμφέρον του Άρτσι, παρά τις αναφορές των γιατρών ότι το παιδί ήταν εγκεφαλικά νεκρό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top