Archie Battersbee: Η ιστορία του 12χρονου που είναι σε κώμα

Γιατί οι γιατροί θέλουν να κλείσουν τα μηχανήματα

Η ιστορία του 12χρονου Archie Battersbee από τη Μεγάλη Βρετανία, τον οποίο οι γιατροί αναμένεται να αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη, έχει συνταράξει την παγκόσμια κοινότητα. Η μάχη της οικογένειάς του για έναν αξιοπρεπή θάνατο του παιδιού της.

Το παιδί είχε υποστεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες, μετά από ένα περιστατικό στο σπίτι του τον Απρίλιο. Ο Archie Battersbee έπεσε σε κώμα και έκτοτε δεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Το νοσοκομείο κρίνει ότι το παιδί είναι εγκεφαλικά νεκρό και πρέπει να βγει από τη μηχανική υποστήριξη, και ότι σε κάθε περίπτωση για το παιδί δεν υπάρχουν ελπίδες και θα καταλήξει το επόμενο διάστημα.

Οι γιατροί και η οικογένεια του 12χρονου βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη σχετικά με την θεραπεία υποστήριξης της ζωής του. 

Archie Battersbee

O 12χρονος Archie Battersbee

Χθες το βράδυ, η οικογένειά του έχασε την τελευταία της μάχη για να διατηρήσουν τη μηχανική υποστήριξη στο παιδί, όμως επέστρεψε ξανά στο δικαστήριο για να προσπαθήσουν να τον μεταφέρουν από το νοσοκομείο για να «φύγει» ήσυχος.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε χθες το βράδυ την προσφυγή των γονιών του, οι οποίοι το μόνο που ζητούν είναι ο 12χρονος να μην πεθάνει στο νοσοκομείο και υπέβαλαν αίτηση να μεταφερθεί σε ξενώνα για να πεθάνει εκεί.

Archie Battersbee 2

Ο μικρός Archie Battersbee αναμένεται να αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα τις επόμενες ώρες

Τώρα, η οικογένεια έχει υποβάλει αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για να μεταφερθεί ο Archie από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου σε ξενώνα για τις τελευταίες του ώρες.

Η θεραπεία του Archie επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 11 π.μ., όμως έχει καθυστερήσει όσο οι κριτές εξετάζουν το αίτημα. 

Οι γονείς του είναι συντετριμμένοι και αναμένουν τώρα την τελική απόφαση για το μέλλον του παιδιού τους. 

«Εάν ο Archie δε λάβει οξυγόνο, εάν και εφόσον αφαιρεθεί η μηχανική υποστήριξη, θα συνεχίσω να του δίνω εγώ οξυγόνο. Προσεύχομαι το Ανώτατο Δικαστήριο να πράξει το σωστό. Αν αρνηθούν την άδεια να τον πάμε σε ξενώνα και να του χορηγήσουν οξυγόνο, αυτό θα είναι απλώς απάνθρωπο και δεν θα έχει καμία σχέση με την αξιοπρέπεια του Archie. Όλο το σύστημα στέκεται εναντίον μας. Πρέπει να γίνει μεταρρρύθμιση, ώστε να μη χρειαστεί να περάσουν άλλοι γονείς αυτό που περάσαμε εμείς. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για το δικαίωμα του Archie να ζει», ανέφερε η μητέρα του παιδιού συγκλονισμένη.

μητέρα Archie Battersbee

Η μητέρα του Archie δίνει μεγάλη μάχη για τον γιο της το τελευταίο διάστημα που νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη

Οι δικηγόροι της οικογένειας είχαν περιθώριο μέχρι τις 9 το πρωί να υποβάλουν την έφεσή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να μεταφερθεί ο μικρός τους γιος από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top