«Ο Έλον Μασκ απολύει το μισό προσωπικό του Twitter», λέει το Bloomberg

Τέλος 3.700 εργαζόμενοι από την Παρασκευή

Twitter Bloomberg: Ο Έλον Μασκ Θα Απολύσει Το Μισό Προσωπικό

Σχέδια για απόλυση του μισού προσωπικού του Twitter φαίνεται πως έχει ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με δημοσίευμα μεγάλου διεθνούς μέσου ενημέρωσης.

Elon Musk: Σε ποιους χρήστες θα ζητά το Twitter 4,99 δολάρια

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να περικόψει περίπου 3.700 θέσεις εργασίας στο Twitter Inc ή το μισό εργατικό δυναμικό της εταιρίας σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος, ανέφερε την Τετάρτη το Bloomberg News, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter θα ενημερώσει το προσωπικό που επηρεάζεται την Παρασκευή.

twitter

Ο Έλον Μασκ σκοπεύει, σύμφωνα με δημοσίευμα, να απολύσει περίπου το μισό προσωπικό του Twitter - AP Photo/Jeff Chiu

Το Bloomberg ανέφερε επίσης ότι ο Μασκ σκοπεύει να αντιστρέψει την υπάρχουσα πολιτική της εταιρίας μέσων κοινωνικής δικτύωσης από οπουδήποτε και θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους να σταματήσουν την τηλεργασία και να εργάζονται από το γραφείο, αν και θα μπορούσαν να γίνουν ορισμένες εξαιρέσεις.

Πρόσφατα, ο Μασκ σε tweet του είχε διαψεύσει μια αναφορά των New York Times που ανέφερε ότι σχεδίαζε να απολύσει υπαλλήλους του Twitter πριν από την 1η Νοεμβρίου, προκειμένου να αποφύγει τις επιχορηγήσεις μετοχών που έληγαν εκείνη την ημέρα. 

Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ εξαγόρασε το twitter για 44 δισ. δολάρια - Patrick Pleul/Pool via AP

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλον Μασκ, ο ιδρυτής των εταιριών Tesla και SpaceX, εξαγόρασε στις 27 Οκτωβρίου 2022 το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά το τέλος της σχοινοτενούς διαπραγμάτευσης με άφθονες ανατροπές, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο απέλυσε αμέσως τον Παράγκ Αγκραβάλ, τον επικεφαλής του Twitter, και άλλα δύο ηγετικά του στελέχη, κατά δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top