Ζελένσκι: «Μόνο η Ρωσία είναι ικανή να κάνει χρήση πυρηνικών στην Ευρώπη»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας απαντά στον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού

Πώς ένα πυρηνικό πλήγμα της Μόσχας, μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια σύρραξη / Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Μόνο η Ρωσία είναι ικανή να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος δήλωσε στον πρωτοφανή χθεσινό τηλεφωνικό γύρο (Ουάσινγκτον, Παρίσι, Λονδίνο, Αγκυρα) ότι η Ουκρανία είναι πιθανό ότι ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει «βρώμικη βόμβα» στην Ουκρανία.

Ουκρανία: Η Ρωσία καλεί τους αμάχους να εγκαταλείψουν τη Χερσώνα

«Αν κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε αυτό το τμήμα της Ευρώπης -μία μόνο πηγή μπορεί να είναι - και αυτή η πηγή είναι εκείνη που διέταξε τον σύντροφο Σοϊγκού να τηλεφωνήσει εδώ κι εκεί», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βραδινό του βιντεομήνυμα.

Μόνο η Ρωσία είναι ικανή να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Φωτογραφία AP

Συνελήφθη η Ρωσίδα ρεπόρτερ που είχε σηκώσει αντιπολεμικό πλακάτ σε δελτίο

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι το «τηλέφωνο καρουζέλ» του Σεργκέι Σοϊγκού ξεκαθάρισε τα πράγματα. «...Ολοι καταλαβαίνουν πολύ καλά. Καταλαβαίνουν ποιος είναι η πηγή όλων των βρώμικων πραγμάτων που μπορεί να φανταστεί κανείς στον πόλεμο αυτόν».

Πώς ένα πυρηνικό πλήγμα της Μόσχας, μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια σύρραξη

Tην ίδια ώρα, μια εφιαλτική προσομοίωση του Πανεπιστημίου Πρίνστον αποκαλύπτει πώς ένα πυρηνικό πλήγμα της Μόσχας, μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια σύρραξη με δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς σε λίγες ώρες.  

Πώς ένα πυρηνικό πλήγμα της Μόσχας μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια σύρραξη

H προσομοίωση του φημισμένου αμερικανικού Πανεπιστημίου Πρίνστον προκαλεί ανατριχίλα. Η Ρωσία εκτοξεύει αρχικά έναν προειδοποιητικό πύραυλο από μια βάση στο Καλίνιγκραντ στη Μαύρη Θάλασσα. Μετά εξαπολύει 300 πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Χτυπούν βάσεις και στρατεύματα σε όλη την Ευρώπη. Η Ατλαντική Συμμαχία απαντά άμεσα με εκτόξευση 180 πυραύλων. Mέσα σε τρεις ωρες περίπου 2,6 εκατ. άνθρωποι σκοτώνονται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top