Nord Stream: Τα πρώτα πλάνα από τις ζημιές στον αγωγό μετά τις εκρήξεις

Οι φθορές που κατέγραψε υποβρύχιο drone

Εντυπωσιακά τα πλάνα που κατέγραψε τις ζημιές στον αγωγό αερίου Nord Stream / Video Reuters

Τα πρώτα πλάνα από τις ζημιές στον αγωγό αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα ήρθαν σήμερα στο «φως» και καταγράφουν τις φθορές μετά τις εκρηξείς. «Η αστυνομία λέει πως οι διαρροές οφείλονται σε ισχυρές εκρήξεις», λέει η αστυνομία.

Nord Stream: «Σαμποτάζ με εκρήξεις» δείχνουν οι έρευνες της Σουηδίας

Στο συγκεκριμένο βίντεο που έχει τραβηχτεί από υποβρύχιο drone και δημοσιεύθηκε από τη σουηδική εφημερίδα «Expressen» αποτυπώνονται οι φθορές και οι υλικές ζημιές που έγιναν στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream, μετά τις αλλεπάλληλες εκρήξεις που είχαν σημειωθεί το προηγούμενο διάστημα.

 

 

ζημιές Nord Stream

Οι ζημιές στον αγωγό Nord Stream που κατέγραψε υποβρύχιο drone / Φωτογραφίες από βίντεο του Reuters

ζημιές Nord Stream 2

Ακόμα, φαίνεται ότι σε ορισμένα σημεία του σωλήνα υπάρχουν ρωγμές, ενώ σε άλλα φαίνεται ό,τι έχει απομείνει από την έκρηξη.

ζημιές Nord Stream 3

ζημιές Nord Stream 4

Δανία: «Η αστυνομία λέει πως οι διαρροές οφείλονται σε ισχυρές εκρήξεις»        

Μια προκαταρκτική έρευνα για τις ζημιές στους δύο αγωγους αερίου Nord Stream στο δανικό τμήμα της Βαλτικής Θάλασσας έδειξε πως οι διαρροές προκλήθηκαν από «ισχυρές εκρήξεις», αναφέρει σε σημερινή δήλωσή της η Αστυνομία της Κοπεγχάγης. 

Η περαιτέρω έρευνα για τις διαρροές που διαπιστώθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας θα γίνουν από κοινού από την Αστυνομία της Κοπεγχάγης και την Υπηρεσία Ασφαλείας και Πληροφοριών της Δανίας. 

«Εξακολουθεί να είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε σχετικά με το πλαίσιο εντός του οποίου θα εξελιχθεί η διεθνής συνεργασία, για παράδειγμα με τη Σουηδία και τη Γερμανία, καθώς εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες», ανέφερε η Αστυνομία της Κοπεγχάγης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top