Λιζ Τρας: Καρατόμησε τον υπουργό Οικονομικών για να σώσει την κυβέρνησή της

Ο Τζέρεμι Χαντ νέος υπουργός Οικονομικών

Μ. Βρετανία: Η Λιζ Τρας Καρατόμησε Τον Υπουργό Οικονομικών

Ο υπουργός Οικονομικών της Μ. Βρετανίας Κουάζι Κουάρτενγκ επιβεβαίωσε σήμερα ότι αποπέμφθηκε από τη Βρετανή πρωθυπουργό Λις Τρας και αποτελεί τον τρίτο υπουργό Οικονομικών που αποχωρεί από την κυβέρνηση φέτος. Στη θέση του διορίστηκε νέος υπουργός ο Τζέρεμι Χαντ.

«Μου ζητήσατε να κάνω στην άκρη ως υπουργός σας των Οικονομικών. Δέχθηκα», έγραψε ο Κουάρτενγκ σε μια επιστολή προς την Τρας, την οποία δημοσιοποίησε στο Twitter.

Κουάζι Κουαρτένγκ

O Κουάζι Κουαρτένγκ / AP Photo (Alberto Pezalli)

Η απομάκρυνσή του έρχεται μετά τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες αποπέμφθηκε πριν από μια συνέντευξη Τύπου της Τρας, όπου αναμένεται να καταργήσει τμήματα του οικονομικού πακέτου της κυβέρνησης, στην προσπάθεια να επιβιώσει από την πολιτική αναταραχή και την αναταραχή στις αγορές που καθηλώνουν τη χώρα.

«Είναι σημαντικό τώρα να προχωρήσουμε μπροστά για να υπογραμμίσουμε τη δέσμευση της κυβέρνησης στη δημοσιονομική πειθαρχία. Το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο είναι κρίσιμης σημασίας για αυτό τον σκοπό, και ανυπομονώ να υποστηρίξω εσάς και τον διάδοχό μου προκειμένου να το επιτύχουμε από τα πίσω έδρανα, του κοινοβουλίου», είπε ο Κουάρτενγκ.

Κουάζι Κουαρτένγκ - Λιζ Τρας

Η Βρετανή πρωθυπουργός Λιζ Τρας με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Κουάζι Κουαρτένγκ / AP (Dylan Martinez)

Μ. Βρετανία: «Θέσατε πρώτο το εθνικό συμφέρον», λέει η Λιζ Τρας        

Η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Λιζ Τρας δήλωσε σήμερα πως ο Κουάζι Κουάρτενγκ έθεσε πρώτο το εθνικό συμφέρον παραιτούμενος από υπουργός Οικονομικών, έπειτα από λιγότερο από έξι εβδομάδες στον θώκο.

«Εκτιμώ βαθιά την απόφαση που λάβατε σήμερα. Θέσατε πρώτο το εθνικό συμφέρον», ανέφερε η Τρας σε μια επιστολή προς τον Κουάρτενγκ.

«Γνωρίζω ότι θα συνεχίσετε να υποστηρίζετε την αποστολή που μοιραζόμαστε για χαμηλή φορολογία, υψηλούς μισθούς, οικονομία μεγάλης ανάπτυξης», πρόσθεσε στην επιστολή της προς τον Κουάρτενγκ.

Λιζ Τρας

Η Βρετανή πρωθυπουργός Λιζ Τρας / AP Photo (Alastair Grant)

Μεγάλη Βρετανία: Νέος υπουργός Οικονομικών ο Τζέρεμι Χαντ

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ ορίσθηκε νέος υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ. 

Ο 55χρονος Τζέρεμι Χαντ είναι πρώην υπουργός Εξωτερικών και Υγείας, υπήρξε υποψήφιος για την διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία, πριν προσχωρήσει στο στρατόπεδο του Ρίσι Σουνάκ στην αναμέτρησή του με την σημερινή πρωθυπουργό Λιζ Τρας. 

Jeremy Richard Streynsham Hunt

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Μ. Βρετανίας,  Τζέρεμι Χαντ / AP Photo (Frank Augstein)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top