Απειλές Ερντογάν για Αγιά Σοφιά: «Αν θέλει ο Θεός θα έρθουν κι άλλα τέτοια»

Νέες τουρκικές προκλήσεις - Εμπρηστικός κι ο Τσαβούσογλου

Προκαλεί εκ νέου ο Ερντογάν - Βίντεο από ΣΚΑΪ

Ακάθεκτος συνεχίσει με την εμπρηστική ρητορική του ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογαν που εμφανίζεται για ακόμα μία φορά προκλητικός κι εξαπολύει νέες απειλές. Ο Τούρκος Πρόεδρος δε σταματά να ανεβάζει τους τόνους και μιλώντας χθες σε νέους, με ένα χαρακτηριστικό «αχ, αχ!» προανήγγειλε και άλλες μετατροπές μουσείων σε τζαμί, όπως έγινε με την Αγία Σοφία. «Ο Θεός με αξίωσε να ανοίξω την Αγία Σοφία, αν θέλει ο Θεός θα έρθουν κι άλλα τέτοια» είπε χαρακτηριστικά. 

Πράγα: Οι αντιφάσεις και το παραλήρημα Ερντογάν - Tο παρασκήνιο της Συνόδου

«Aχ Αχ! Να είχε γλώσσα η πλατεία του Σουλτάν Αχμέτ και να μιλούσε. Από τον οβελίσκο που βρίσκεται εκεί μπροστά όλο αναφερθήκαμε στην ημέρα που θα ανοίξουμε την Αγία Σοφία. Ο Θεός μας αξίωσε να την ανοίξουμε. Τον ευχαριστώ! Θα έρθουν κι άλλα τέτοια; Αν θέλει ο Θεός θα γίνει. Αρκεί εμείς να είμαστε ενωμένοι, δυνατοί, ισχυροί, αδελφωμένοι και όλοι μαζί να είμαστε η Τουρκία» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Εμπρηστικός ο Τούρκος Πρόεδρος για ακόμα μία φορά / AP

«Μετά τις απώλειες πριν από έναν αιώνα δίνουμε αγώνα για να ανυψωθούμε και πάλι» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στη γεωγραφία της καρδιάς μας».

Μητσοτάκης: «Όλοι είδαν ποιος είναι ο Ερντογάν. Καμία πρόκληση αναπάντητη»

Προκλητικός κι ο Τσαβούσογλου

Παράλληλα κι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου εμφανίζεται προκλητικός στις δηλώσεις του: «Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματάς μας σε Αιγαίο, Μεσόγειο, Λιβύη και Κύπρο. Τα περισσότερα προβλήματα προκαλούντια από την απέναντι πλευρά».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top