Σερβία: Νεκροί δύο μετανάστες - Τους παρέσυρε το τρένο

Προσπάθησαν να διασχίσουν τις ράγες μαζί με άλλους

μεταναστες

Δύο μετανάστες έχασαν την ζωή τους στη νοτιοανατολική Σερβία όταν στην προσπάθεια τους να διασχίσουν τις ράγες σε σιδηροδρομική γραμμή κοντά στην πόλη Πίροτ, κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία, παρασύρθηκαν από αμαξοστοιχία.

Τούρκοι χτυπούν μετανάστες - Τους διώχνουν προς Ελλάδα: Αποκαλυπτικό video

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας «Ήταν νύχτα και εμπορική αμαξοστοιχία παρέσυρε (μετανάστες) γύρω στις 20:00 (21:00 ώρα Ελλάδος). Δύο άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους».

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για να εξακριβώσουν την ταυτότητα των θυμάτων καθώς και την υπηκοότητα τους. «Όταν φτάσαμε στο σημείο, βρήκαμε μόνον τα πτώματα των θυμάτων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας

«Διάδρομος» μεταναστών η Σερβία 

Η Σερβία βρίσκεται στον διάδρομο των Βαλκανίων και την ακολουθούν μετανάστες που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική και θέλουν να φτάσουν στην δυτική Ευρώπη.

Κύθηρα: Σκάφος με μετανάστες προσέκρουσε σε βράχια

Παρόλο που ο διάδρομος των Βαλκανίων δεν είναι πολυσύχναστος τα δυστυχήματα δεν είναι σπάνια. Τον Μάρτιο του 2021, τέσσερις μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και 19 τραυματίστηκαν όταν το φορτηγό μέσα στο οποίο είχαν κρυφτεί ανατράπηκε σε αυτοκινητόδρομο στην Κροατία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top