Μακελειό στο Μεξικό: Δολοφόνησαν 18 ανθρώπους μέρα μεσημέρι

Ανάμεσα στους νεκρούς ένας δήμαρχος

Μεγάλη πορεία για τους χιλιάδες απαχθέντες και εξαφανισμένους στο Μεξικό - Εκτιμάται ότι πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί στο Μεξικό / AP

Θρήνος στο Μεξικό όπου ένοπλοι δολοφόνησαν 18 ανθρώπους μέρα μεσημέρι. Ανάμεσά τους και ένας δήμαρχος που έπεσε νεκρός από την επίθεση ένοπλων συμμοριών που τρομοκρατούν την περιοχή.    

Μεξικό: 18 νεκροί από σύγκρουση τουριστικού λεωφορείο με βυτιοφόρο

Τουλάχιστον δεκαοκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους ο δήμαρχος της κοινότητας, δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλων χθες Τετάρτη στην πόλη Τοτολάπαν, στη μεξικανική πολιτεία Γκερέρο, ανακοίνωσε εισαγγελική πηγή.

Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε έφοδο στον τηλεοπτικό σταθμό Milenio, δήλωσε η πολιτειακή εισαγγελέας Σάντρα Λους Βαλδοβίνος.

Ο αριστερός δήμαρχος της κοινότητας 4.300 κατοίκων, ο Κονράντο Μεντόσα, συγκαταλέγεται στα θύματα της επίθεσης που διαπράχθηκε μέρα μεσημέρι σε αυτόν τον τομέα του Μεξικού, ο οποίος μαστίζεται από τη βία συμμοριών που επιδίδονται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο πατέρας του, που είχε επίσης διατελέσει δήμαρχος της κοινότητας πριν από μερικά χρόνια, έπεσε και αυτός νεκρός, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.

Μεξικό: Τρεις σεισμοί την ίδια ημερομηνία - Σημαδιακή η 19η Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, τη σφαγή διέπραξαν μέλη συμμορίας που διακινεί ναρκωτικά στην πολιτεία Χαλίσκο, που έχουν συμμαχήσει με το καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο.

Τουλάχιστον 94 δήμαρχοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2000, σύμφωνα με την οργάνωση Etellekt.

Μεξικό: Έψαχνε τον αγνοούμενο γιο της και τη σκότωσαν

Το Μεξικό μετρά πάνω από 340.000 δολοφονίες -αποδιδόμενες στη μεγάλη πλειονότητά τους στις συμμορίες-και τουλάχιστον 100.000 εξαφανίσεις αφότου κηρύχθηκε ο αμφιλεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών», με την ανάπτυξη του στρατού στο εσωτερικό της χώρας, το 2006.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top