Μεξικό: Τρεις σεισμοί την ίδια ημερομηνία - Σημαδιακή η 19η Σεπτεμβρίου

Η τραγική σύμπτωση του σεισμού των 7,4 Ρίχτερ

Ο σεισμός των 7,4 Ρίχτερ που συγκλόνισε χθες το Μεξικό, ξύπνησαν και πάλι τον εφιάλτη για τους κατοίκους της χώρας, καθώς η 19η Σεπτεμβρίου αποδεικνύεται σημαδιακή ημερομηνία δυσάρεστων γεγονότων. 

Κι αυτό γιατί την ίδια ημερομηνία είχαν γίνει στο παρελθόν άλλοι δύο μεγάλοι σεισμοί με πάρα πολλά θύματα και καταστροφές. 

 

 

Ο πρώτος έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 1985. Τότε 8 Ρίχτερ συντάραξαν το Μεξικό, λίγους μόλις μήνες πριν από το Μουντιάλ του 1986, το οποίο τελικά διεξήχθη κανονικά. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ευρύτερη πόλη του Μεξικού, σηματοδοτώντας μια από τις μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές της χώρας. 

 

 

Ο δεύτερος σεισμός έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017. Είχε μέγεθος 7,1 Ρίχτερ κι έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 350 άνθρωποι.  

Ο τρίτος ήταν αυτός που σημειώθηκε χθες στην πολιτεία Μιτσοακάν στο κεντρικό Μεξικό. Ένα ακόμα ανατριχιαστικό στοιχείο είναι ότι ο σεισμός σημειώθηκε μόλις μία ώρα μετά από άσκηση προσομοίωσης για σεισμό, που είχε προγραμματιστεί την ημέρα της επετείου των δύο προηγούμενων, ως υπενθύμιση ότι οι πολίτες θα πρέπει να βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση. 

 

 

Ο συναγερμός χτύπησε το μεσημέρι της Δευτέρα στην Πόλη του Μεξικού, βγάζοντας στους δρόμους χιλιάδες Μεξικανούς για τον υποτιθέμενο σεισμό και λίγη ώρα αργότερα ο Εγκέλαδος «χτύπησε» στην πραγματικότητα, σκορπώντας τον τρόμο στους κατοίκους. 

 

 

«Είναι αυτή η ημερομηνία. Κάτι συμβαίνει με τη 19η Σεπτεμβρίου. Πρέπει να τη φοβόμαστε αυτή την ημερομηνία», είπε στο Reuters, ο Ερνέστο Λανσέττα, επιχειρηματίας στην περιοχή. 

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, όταν κατέρρευσε η οροφή ενός καταστήματος, ενώ ένας ακόμα τραυματίστηκε από τζάμια που έσπασαν κατά τη διάρκεια του σεισμού. 

 

 

Έχουν αναφερθεί επίσης ζημιές σε αρκετά νοσοκομεία στην επαρχία Μιτσοάκαν, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Βγήκε τέλος προειδοποίηση για τσουνάμι, καθώς παρατηρήθηκαν κύματα ύψους 20 – 30 εκατοστών μετά τον σεισμό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top