Κρίσιμες στιγμές για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασιλική οικογένεια έσπευσε στο πλευρό της

Όλο το Ηνωμένο Βασίλειο κρατά με αγωνία την ανάσα του, μετά την επίσημη ανακοίνωση των γιατρών, ότι η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στο Μπαλμόραλ στη Σκωτία.

Συναγερμός στη Βρετανία: Όλη η βασιλική οικογένεια στο πλευρό της Ελισάβετ

Η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας ζει κρίσιμες στιγμές και όλη η βασιλική οικογένεια έσπευσε στο πλευρό της.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Παγκόσμια ανησυχία για τη βασίλισσα Ελισάβετ / AP

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έχουν διακόψει την κανονική ροή του προγράμματος τους και μεταδίδουν συνεχώς τα νεότερα.

Η Λιζ Τρας ενημερώθηκε μέσα στο Κοινοβούλιο για την κατάσταση της βασίλισσας. Δυο μέρες νωρίτερα, η Ελισσάβετ, με μπαστούνι και ανησυχητική μελανιά στο χέρι, τη διόρισε πρωθυπουργό. Ήταν η πρώτη φορά που ο διορισμός έγινε στο Μπαλμόραλ. Η Ελισάβετ δεν επέστρεψε στο Μπάκιγχαμ λόγω κινητικών προβλημάτων. 

Το πιο ανησυχητικό, όμως, ήταν ότι η βασιλική οικογένεια κλήθηκε στο πλευρό της. O πρωτότοκος γιος και διάδοχός της Κάρολος, με την Καμίλα, όπως και τα άλλα τρία παιδιά της: η Άννα, ο Ανδρέας και ο Εδουάρδος με τη σύζυγό του, αλλά και ο εγγονός της, Ουίλιαμ. 

Η Κέιτ Μίντλετον έμεινε πίσω, καθώς σήμερα ήταν πρώτη μέρα του πρίγκιπα Τζορτζ, της Σάρλοτ και του Λούις στο νέο τους σχολείο. 

Ελισάβετ: Χωρίς τη Meghan Markle ταξιδεύει στη Σκωτία ο πρίγκιπας Harry

Ακόμα και ο πρίγκιπας Χάρι, που είναι στη Βρετανία με τη Μέγκαν για άλλο λόγο, θέλησε να βρεθεί δίπλα της.  Όλη η Βρετανία αγωνιά. 

Χθες η Ελισάβετ ανέβαλε διαδικτυακό υπουργικό συμβούλιο. Οι γιατροί της σύστησαν να ξεκουραστεί. Η παραίτηση Μπόρις Τζόνσον και ο διορισμός της Τρας την κατέβαλαν. 

Ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Ελισάβετ

Η βασιλική οικογένεια κλήθηκε στο πλευρό της Ελισάβετ / AP

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο για την «D-Day», όπως έχει ονομαστεί η ημέρα του θανάτου της βασίλισσας, σε περίπτωση που αποβιώσει στη Σκωτία, στο Κάστρο Μπαλμόραλ, τότε θα ενεργοποιηθεί η «Επιχείρηση Μονόκερος»: Προβλέπει τη μεταφορά της σορού στο Λονδίνο με τρένο ή αεροπλάνο. 

Κωδικός «Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε»: Το πρωτόκολλο αν πεθάνει η Ελισάβετ

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top