Συναγερμός στη Βρετανία: Όλη η βασιλική οικογένεια στο πλευρό της Ελισάβετ

«Στο κόκκινο» η ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας

Ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ / Βίντεο Star

Η οικογένεια της βασίλισσας Ελισάβετ σπεύδει στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας αφού οι γιατροί εξέφρασαν ανησυχίες για την υγεία της 96χρονης μονάρχη και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση.

Μέλη της βασιλικής οικογένειας, μεταξύ αυτών ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Ουίλιαμ, και οι γιοι της, πρίγκιπας Άντριου και πρίγκιπας Έντουαρντ, έφθασαν αεροπορικώς στη Σκωτία για να βρεθούν στο πλευρό της. Στη συνέχεια αναχώρησαν από το αεροδρόμιο του Αμπερντίν με προορισμό το Κάστρο Μπαλμόραλ.

Ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ

ο δούκας του Κέμπριτζ

Ο δούκας του Κέμπριτζ, πρίγκιπας Ουίλιαμ / AP

Βασίλισσα Ελισάβετ: Χωρίς τη Μέγκαν Μαρκλ ταξιδεύει στη Σκωτία ο πρίγκιπας Χάρι        

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, θα μεταβεί τελικά μόνος του στη Σκωτία, χωρίς τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, για να δει τη γιαγιά του, αφού οι γιατροί εξέφρασαν ανησυχίες για την υγεία της, μετέδωσε το πρακτορείο PA Media.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μεταβαίνουν στη Σκωτία  Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ με τη Βασίλισσα Ελισάβετ / AP

Νωρίτερα πληροφορίες ήθελαν τον πρίγκιπα Χάρι, να μεταβαίνει στη Σκωτία μαζί με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ.

Ο εγγονός της βασίλισσας και η σύζυγός του, που ζουν μόνιμα στις ΗΠΑ, επρόκειτο να παραστούν απόψε σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λονδίνο, όμως ακύρωσαν τα σχέδιά τους.

BBC: «Ξεκάθαρος βαθμός ανησυχίας για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας»

Όπως σχολίασε δημοσιογράφος του BBC, «υπάρχει ένας βαθμός σοβαρότητας που δεν έχουμε δει στο παρελθόν, το γεγονός ότι η ανακοίνωση εξεδόθη όταν συνήθως το παλάτι είναι τόσο απρόθυμο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υγεία της βασίλισσας». 

Βασίλισσα Ελισάβετ

Ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ / AP

«Η διατύπωση της ανακοίνωσης…και η μετακίνηση των πιο σημαντικών μελών της βασιλικής οικογένειας προς το Μπαλμόραλ, προς τη βασίλισσα, όλα αυτά υποδηλώνουν ένα ξεκάθαρο βαθμό ανησυχίας για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας», πρόσθεσε. 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η ανακοίνωση του Παλατιού

Οι γιατροί της βασίλισσας Ελισάβετ «είναι ανήσυχοι» για την κατάσταση της υγείας της και «συνέστησαν να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση» στην κατοικία του Μπαλμόραλ στην Σκωτία, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ έσκυψε το κεφάλι στην Νταϊάνα

«Η βασίλισσα βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στο Μπαλμόραλ, καθώς οι γιατροί ανησύχησαν για την υγεία της. Μετά από περαιτέρω αξιολόγηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της Βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτού Μεγαλειότητας και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση. Η βασίλισσα συνεχίζει να αισθάνεται άνετα στο Μπαλμόραλ», αναφέρει η ανακοίνωση του Παλατιού.

 

 

«Η βασίλισσα παραμένει στο Balmoral», προσθέτει η ανακοίνωση του παλατιού.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το BBC ONE  διέκοψε το πρόγραμμά του

Το δίκτυο BBC ONE  άλλαξε την ροή του προγράμματός του περνώντας σε συνεχή ροή ειδήσεων.

Ο πρίγκιπας Κάρολος έσπευσε νωρίτερα στο Μπαλμόραλ για να βρεθεί στο πλευρό της βασίλισσας.

Την ανησυχία τους εκφράζουν Λιζ Τρας και Κιρ Στάρμερ

Η βασίλισσα Ελισάβετ διορίζει πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας τη Λιζ Τρας

Η βασίλισσα Ελισάβετ με την Λιζ Τρας / AP 

«Ολόκληρη η χώρα ανησυχεί», μετά τις εξελίξεις σχετικά με την υγεία της βασίλισσας, δήλωσε η Βρετανή πρωθυπουργός Λιζ Τρας.

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται με την Μεγαλειότητά της την βασίλισσα και την οικογένειά της», δήλωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ εκφράζοντας την βαθιά του ανησυχία και προσθέτοντας ότι συμμερίζεται με ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τις ελπίδες για την ανάρρωσή της.

To tweet του Τόνι Μπλερ

Ανάρτηση για τη βασίλισσα Ελισάβετ έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, που εξέφρασε την ανησυχία του για την υγεία της. 

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την κατάσταση της βασίλισσας        

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την κατάσταση της βασίλισσας Ελισάβετ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

«Οι σκέψεις του προέδρου είναι με τη βασίλισσα και την οικογένειά της», ανέφερε ο εκπρόσωπος.
 

Πλήθος κόσμου σε Μπάκιγχαμ και Μπαλμόραλ

«Περαστικά» ήταν το μήνυμα που έστειλαν σήμερα στη βασίλισσα Ελισάβετ εκατοντάδες Λονδρέζοι και τουρίστες που συγκεντρώθηκαν έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ανησυχώντας για την υγεία της.

«Όλοι αγωνιούν, την έχουμε εδώ και 70 χρόνια και πρέπει να το χωνέψουμε γιατί συνέβη ξαφνικά», είπε χαρακτηριστικά η Σάρον Γκόουβ. «Δύο ημέρες νωρίτερα ήταν με τη νέα πρωθυπουργό και μετά, ξαφνικά, όλοι ανησυχούν για αυτήν. Δεν ήταν πολύ ωραίο, αλλά ο Θεός σώζει τη βασίλισσα!» πρόσθεσε.

Τους συγγενείς της βασίλισσας σκέφτεται η Αμερικανίδα τουρίστρια Λούπε Γκαρσία, 60 ετών. «Είναι πολύ λυπηρό, ελπίζω να αναρρώσει γρήγορα. Νομίζω ότι όλοι την αγαπούν και τη σέβονται και θέλουμε το καλύτερο για την ίδια και την οικογένειά της», είπε.

Η φοιτήτρια Μπεατρίς Σίντρα είπε ότι ελπίζει η βασίλισσα να αναρρώσει και η βασιλική οικογένεια «να βγει από αυτή τη δύσκολη περίοδο ενωμένη και να βρει τη γαλήνη ό,τι και αν συμβεί».

Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ

Κόσμος συγκεντρώνεται έξω από το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ / AP

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ αλλά και το Μπαλμόραλ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top