Κόβει το φυσικό αέριο στην Ευρώπη η Ρωσία, μέχρι να αρθούν οι κυρώσεις

Ο Πούτιν εκβιάζει τη Δύση

Σε κατάσταση συναγερμού η Ευρώπη λόγω της ενεργειακής κρίσης / Βίντεο από το δελτίο του Star (4/9/22)

Η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 δε θα αποκατασταθεί έως ότου η «συλλογική Δύση» άρει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία, δήλωσε το Κρεμλίνο. 

Ενεργειακή κρίση: Τα μέτρα που παίρνουν οι χώρες της Ευρώπης

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, κατηγόρησε τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει στη Ρωσία η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς για την αποτυχία της Ρωσίας να παραδώσει φυσικό αέριο μέσω του βασικού αγωγού.

Φυσικό αέριο: Πλαφόν ή αποσύνδεση από το ρεύμα εξετάζει η ΕΕ

«Γνωρίζετε ότι τα προβλήματα με την άντληση (του φυσικού αερίου) προέκυψαν λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας και σε μια σειρά εταιρίες από δυτικά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Άλλοι λόγοι που θα προκαλούσαν προβλήματα με την άντληση δεν υπάρχουν», ανέφερε αρχικά ο Ντμίτρι Πεσκόφ και συνέχισε λέγοντας:

Βέλη Σαρλ Μισέλ για ενέργεια: Η Κομισιόν έχει χάσει πολύ χρόνο

διακοπή αερίου στην Ευρώπη

«Φυσικά, απομένει μία μονάδα (τουρμπίνα) που επίσης δυσλειτουργεί και συμβαίνουν βλάβες. Αυτό οδηγεί στη διακοπή της άντλησης. Δεδομένου ότι οι κυρώσεις συνεχίζουν να είναι σε ισχύ, δεδομένου ότι φέρνουν ένα νομικό και πρακτικό χάος σε ό,τι σχετίζεται με την τεχνική συντήρηση όλων των κόμβων και όλων των μονάδων, αυτή τη στιγμή μπορεί κανείς μόνο να ελπίζει σε αυτή τη μονάδα,  να επαναφερθεί με κάποιο τρόπο σε τάξη».

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι εάν αρθούν οι κυρώσεις, οι εργασίες αποκατάστασης θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν εύκολα και να ξεκινήσει και πάλι η ροή αερίου.

Ντμίτρι Πεσκόφ

Τα σχόλια του Πεσκόφ ήταν η πιο έντονη απαίτηση του Κρεμλίνου να ανακαλέσει η ΕΕ τις κυρώσεις της, με αντάλλαγμα την επανέναρξη των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην ήπειρο, όπως επισημαίνουν οι Financial Times.

Υπενθυμίζται ότι η Gazprom ανέστειλε τελείως τις προμήθειες αερίου μέσω του αγωγού την περασμένη Παρασκευή, αφού ανακοίνωσε ότι εντόπισε διαρροή λαδιού κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι κυρώσεις διαταράσσουν την ικανότητα της Siemens Energy, που παρέχει προμήθειες και εξοπλισμό συντήρησης για τον αγωγό, να βοηθήσει να αποκατασταθεί η διαρροή λαδιού στον σταθμό συμπίεσης Portovaya του αγωγού.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top