Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους Κρουζ

Η Βόρεια Κορέα είχε να δοκιμάσει τέτοιους πυραύλους από τον Ιανουάριο

Πλάνα του Reuters από πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα δύο πυραύλους Κρουζ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

ΟΗΕ: Η Β. Κορέα ετοιμάζεται για την 1η της πυρηνική δοκιμή από το 2017

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους Κρουζ προς την κατεύθυνση της Κίτρινης Θάλασσας από το Οντσόν, στην επαρχία της Νότιας Πιονγκάν, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στο νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας.

Οι αμερικανικές και νοτιοκορεατικές στρατιωτικές αρχές αναλύουν λεπτομέρειες όπως η απόσταση της πτήσης, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η Βόρεια Κορέα είχε να δοκιμάσει τέτοιους πυραύλους από τον Ιανουάριο, διευκρίνισε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η ανάπτυξη αυτού του είδους όπλων δεν είναι πάντως απαγορευμένη, με βάση αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που έχει επιβάλει σειρά αυστηρών οικονομικών κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα σε απάντηση στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα πολεμήσει τα κρούσματα με τη βοήθεια του στρατού

Η πιο πρόσφατη οπλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ είχε γίνει την 10η Ιουλίου. Επρόκειτο για σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε από τον Ιανουάριο σε σειρά δοκιμών όπλων, ορισμένες από τις οποίες παραβίασαν τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί.

Ν.Κορέα και ΗΠΑ απάντησαν στη Β. Κορέα και εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους 

Σεούλ και Ουάσινγκτον εκτιμούν ότι η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να διεξαγάγει σύντομα την έβδομη πυρηνική της δοκιμή.

Στην αρχή της εβδομάδας, άρχισαν προκαταρκτικά κοινά γυμνάσια των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ. Οι ασκήσεις αυτές εξοργίζουν τη Βόρεια Κορέα, που τις θεωρεί πρόβα εισβολής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top