Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα πολεμήσει τα κρούσματα με τη βοήθεια του στρατού

Σε αυστηρό lockdown η Βόρεια Κορέα, αλλά χωρίς εμβόλια

Στρατός Βόρεια Κορέα

Σε τεράστια εθνική κρίση εξελίσσεται η έξαρση του κορωνοϊού στη Βόρεια Κορέα, όπως περιγράφουν τα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ζητήσει τη βοήθεια του στρατού ώστε να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Βόρεια Κορέα Κρίση Κορωνοϊού

Πολίτες παρακολουθούν ένα ειδησεογραφικό πρόγραμμα με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. (AP Photo/Lee ​​Jin-man)

Να σημειωθεί πως έχουν καταγραφεί οχτώ θάνατοι μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής ενώ τα νέα κρούσματα έχουν φτάσει τα 392,920, σύμφωνα με το κυβερνητικό κανάλι KCNA, το οποίο όμως δεν ανέφερε ρητά τον κορωνοϊό ως την αιτία θανάτου. Η χώρα βρίσκεται σε αυστηρό lockdown από την Πέμπτη.

Βόρεια Κορέα: 6 νεκροί και 187.800 ασθενείς

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει το 1.2 εκατομμυρίο με περισσότερους από 648,000 πολίτες να έχουν ανακάμψει πλήρως από την ασθένεια, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 50.

Βόρεια Κορέα: Οκτώ νεκροί από «πυρετό» - Κανένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Η Βόρεια Κορέα δεν είχε εισάγει εμβόλια κατά του κορωνοϊού παρά το γεγονός πως η χώρα θα μπορούσε να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρόγραμμα εμβολιασμού, Covax.

Βόρεια Κορέα Κρίση Κορωνοϊού

Ένας υπάλληλος του Γραφείου Διαχείρισης Φαρμάκων της Περιφέρειας Daesong στην Πιονγκγιάνγκ παρέχει φάρμακα σε έναν (AP Photo/Jon Chol Jin)

Συνεχίζει να προσφέρει βοήθεια η Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα προσέφερε τη Δευτέρα τη βοήθειά της στη γείτονα χώρα, όμως μέχρι στιγμής η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει δεχθεί.

Ο νεοεκλεχθείς πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ τόνισε πως «δεν πρέπει να διστάσουμε να παρέχουμε την αναγκαία βοήθεια στο λαό της Βόρειας Κορέας που απειλείται από τον κορωνοϊό», κατά τη διάρκεια της πρώτης του ομιλίας για τον προϋπολογισμό προς το νομοθετικό σώμα της χώρας.

Πρόσθεσε πως η Νότια Κορέα είναι διατεθειμένη να προσφέρει φάρμακα, εμβόλια κατά του Covid-19, ιατρικό εξοπλισμό και προσωπικό υγείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top