Κορωνοϊός: «Τα θαλασσώσαμε με την πανδημία»

Παραδοχή αποτυχίας από την επικεφαλής του αμερικανικού CDC

Ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες η μετάλλαξη Κένταυρος του κορωνοϊού

Την αποτυχία αποτελεσματικής διαχείρισης της πανδημίας κορωνοϊού παραδέχθηκε η επικεφαλής του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC), Ρέιτσελ Ουαλένσκι. 

Όπως είπε, τα αντανακλαστικά του φορέα απέναντι στην πανδημία δεν ήταν τα επιθυμητά και θα πρέπει να προχωρήσουν σε μια αναδιάρθρωση. 

«Κένταυρος»: Τι πρέπει να ξέρουμε για τη νέα μετάλλαξη

«Τα θαλασσώσαμε» παραδέχθηκε η Ουαλένσκι, δυόμιση χρόνια μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού.

Σε συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμα στελέχη του αμερικανικού CDC, υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στη δημόσια υγεία και στις προσπάθειες πρόληψης πανδημιών, χωρίς να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις δημοσιεύσεις για σπάνια νοσήματα. 

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» πέντε νησιά – Τι λέει ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Της παραδοχής αυτής, είχε προηγηθεί πολύμηνη κριτική για την αντίδραση του Κέντρου όταν ξέσπασε η πανδημία. 

Πιο συγκεκριμένα, είχαν εκφραστεί ενστάσεις για τις οδηγίες που εξέδιδε το CDC για τη χρήση μασκών και άλλα μέτρα, που προκαλούσαν ορισμένες φορές σύγχυση, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν υπήρξε σωστή αξιολόγηση της κατάστασης. 

Κορωνοϊός: Ένας στους οχτώ ασθενείς εμφανίζουν long covid

Πριν λίγους μήνες επίσης, είχαν αποχωρήσει υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού, ενώ σημαντικά δεδομένα για τη δημόσια υγεία κυκλοφόρησαν σε πολλές περιπτώσεις απροσδόκητα αργά.

«Για 75 χρόνια, το CDC και η δημόσια υγεία προετοιμάζονταν για την πανδημία και την κρίσιμη στιγμή, η απόδοσή τους ήταν κάτω των προσδοκιών», τόνισε η Ουαλένσκι.

Κορωνοϊός: Τέλος η καραντίνα για όσους έρθουν σε επαφή με κρούσμα

«Στόχος μου είναι μια νέα, δημόσια υγεία, προσανατολισμένη σε μια νέα κουλτούρα του CDC που δίνει έμφαση στη συνεργασία, την επικοινωνία και την επικαιρότητα», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top