Κίνα: Συνεχίζει τα στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν

Συνεχίζονται οι στρατιωτικές ασκήσεις ως αντίποινα της επίσκεψης Πελόζι

Η Κίνα συνεχίζει τις στρατιωτικών ασκήσεις γύρω από το Ταϊβάν - Βίντεο από Reuters

Ο κινεζικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζει τα γυμνάσια που διεξάγει στα ύδατα και στους αιθέρες γύρω από την Ταϊβάν, σε αντίποινα για την επίσκεψη που έκανε εκεί η τρίτη τη τάξει στην ιεραρχία του κρατικού μηχανισμού των ΗΠΑ Νάνσι Πελόσι. 

Η Κίνα άρχισε την Πέμπτη, την επομένη της αναχώρησης από την Ταϊπέι της Πελόσι, ασκήσεις «με πραγματικά πυρά» σε έξι μεγάλες ζώνες γύρω από την Ταϊβάν.

Η Ταϊβάν «απαντά» με πλοία και αεροσκάφη στις ασκήσεις τις Κίνας

Τα γυμνάσια, υπό αυτή τη μορφή σε κάθε περίπτωση, επρόκειτο να ολοκληρωθούν το μεσημέρι (τοπική ώρα, στις 07:00 ώρα Ελλάδας) χθες Κυριακή, σύμφωνα με την κινεζική υπηρεσία ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών, ωστόσο συνεχίζονται σήμερα.

«Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (...) συνεχίζει να διεξάγει διυπηρεσιακές ασκήσεις στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο γύρω από την Ταϊβάν, δίνοντας έμφαση σε γυμνάσια που προσομοιώνουν ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις και εφόδους στη θάλασσα», ανέφερε σε ανακοίνωση της η Διοίκηση Ανατολικού Θεάτρου των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων.

Ταϊβάν: Η Κίνα «πρόβαρε» επίθεση με μαχητικά και αληθινά πυρά

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, κατήγγειλε την «απόλυτη δυσαναλογία» της κινεζικής αντίδρασης, ιδίως των γυμνασίων, κατά τη διάρκεια των οποίων εκτοξεύθηκαν κινεζικοί βαλλιστικοί πύραυλοι.

Έπειτα από τις επικρίσεις της G7 και των ΗΠΑ, έδωσε στη δημοσιότητα μαζί με τον Ιάπωνα και τον Αυστραλό ομόλογό του κοινή ανακοίνωση με την οποία καλείται για άλλη μια φορά η Κίνα να σταματήσει τις στρατιωτικές ασκήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top