Ρομπότ που παίζει σκάκι έσπασε το δάχτυλο 7χρονου παιδιού

Γράπωσε ο μηχανικός βραχίονας το χέρι του παιδιού στο τουρνουά

Όλος ο κόσμος ξέρει το σκάκι ως ένα πνευματικό παιχνίδι, ένα παιχνίδι στρατηγικής σκέψης.

Να, όμως, που υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όπου υπάρχει βία, και μάλιστα… από ρομπότ!

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο τουρνουά Moscow Open στη Μόσχα, ένα ρομπότ που έπαιζε σκάκι άρπαξε και έσπασε το δάχτυλό ενός επτάχρονου αγοριού.

Πύρινος εφιάλτης στην Καλιφόρνια: Πλησιάζει το εθνικό πάρκο η φωτιά

Το βίντεο από το περιστατικό της 19ης Ιουλίου, που δημοσίευσε το κανάλι Baza Telegram δείχνει τον ρομποτικό βραχίονα να αρπάζει το δάχτυλο του ανήλικου αντιπάλου για αρκετά δευτερόλεπτα, προτού μια γυναίκα ακολουθούμενη από τρεις άνδρες, το απελευθερώσουν και το απομακρύνουν.

Ισπανία: Ναυαγοσωστικό drone σώζει αγόρι από πνιγμό

«Το ρομπότ έσπασε το δάχτυλο του παιδιού», επιβεβαίωσε ο Σεργκέι Λαζάρεφ, πρόεδρος της Σκακιστικής Ομοσπονδίας της Μόσχας, στο πρακτορείο ειδήσεων TASS μετά το περιστατικό, προσθέτοντας ότι το μηχάνημα είχε παίξει πολλές προηγούμενες διοργανώσεις χωρίς προβλήματα. «Αυτό είναι φυσικά κακό». 

Ο Sergey Smagin, αντιπρόεδρος της Ρωσικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, δήλωσε στο Baza ότι το ρομπότ φάνηκε να «ορμάει» αφού πήρε ένα από τα κομμάτια του αγοριού. Αντί να περιμένει το μηχάνημα να ολοκληρώσει την κίνησή του, το αγόρι επέλεξε μια γρήγορη αντεπίθεση, είπε.

«Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες ασφαλείας και το παιδί, προφανώς, τους παραβίασε. Όταν έκανε την κίνησή του, δεν συνειδητοποίησε ότι έπρεπε πρώτα να περιμένει», δήλωσε ο Smagin. «Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, την πρώτη που μπορώ να θυμηθώ», πρόσθεσε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top