Καύσωνας στην Ιταλία: Σε συναγερμό 16 πόλεις - Μαίνονται πυρκαγιές

Σήμερα η θερμότερη ημέρα του καύσωνα

Καύσωνας διαρκείας τουλάχιστον 15 ημερών στην Ελλάδα - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων STAR

Συνεχίζει την προέλασή του το κύμα καύσωνα και στην Ιταλία με 16 πόλεις να έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού σε περιφέρειες όπου μαίνονται πυρκαγιές. Σήμερα η Ιταλία έχει να αντιμετωπίσει τη θερμότερη ημέρα του καύσωνα με τον υδράργυρο να φτάνει τους 40 βαθμούς σε διάφορες περιοχές.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - 40άρια στην Αττική

Το Μιλάνο αναμένει θερμοκρασία 40 βαθμών ενώ στους 39 βαθμούς Κελσίου προβλέπεται ότι θα φθάσει το θερμόμετρο στην Μπολόνια και την Ρώμη. Χθες, η πόλη της Πάδοβας έσπασε το ρεκόρ της καταγράφοντας θερμοκρασία 39,6 βαθμών Κελσίου.

Η Ιταλία βρίσκεται αντιμέτωπη με την μέγιστη ισχύ του αφρικανικού αντικυκλώνα Apocalypse4800, σύμφωνα με το ilmeteo.it, που εξηγεί ότι ο αριθμός 4.800 περιγράφει πολύ καλά την κατάσταση, αφού η θερμοκρασία κατεβαίνει στους 0 βαθμούς Κελσίου μόνο σε υψόμετρο άνω των 4.800 μέτρων.

Ισπανία: Φονικός καύσωνας με πάνω από 1000 νεκρούς

«Επί τρεις συνεχείς μήνες, Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο, η κλιματική ανωμαλία επιβεβαιώθηκε, με την καταγραφή θερμοκρασιών σε εθνική κλίμακα κατά τουλάχιστον δύο ή τρεις βαθμούς άνω της μέσης κανονικής για την εποχή θερμοκρασίας», αναφέρει το ilmeteo.it, που σημειώνει ότι αυτή η θερμοκρασιακή ανωμαλία θα διατηρηθεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επενέβησαν χθες σε δεκάδες πυρκαγιές. Η σημαντικότερη κατακαίει περιοχή της Τοσκάνης κοντά στην Μασαρόζα, όπου 8.600 στρέμματα έχουν καεί και περί τους 1.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί. Υπάρχουν υποψίες ότι η πυρκαγιά στην Τοσκάνη οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια και η εισαγγελία της Λούκα άρχισε έρευνα.

Καιρός: Καύσωνας διαρκείας μέχρι τέλος Ιουλίου - Πότε θα δούμε 42άρια

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus, 275.710 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη στην Ιταλία κατά την διάρκεια του 2022, έναντι 399.040 στην Γαλλία, 1.996.510 στην Ισπανία, 1.493.240 και 481.060 στην Πορτογαλία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top