Η δίχρονη που έγινε το νεότερο μέλος της Mensa - Έχει από τα υψηλότερα IQ

Η Isla μπορεί να διαβάζει και να γράφει αν και είναι μόλις δύο ετών

Η δίχρονη Isla από το Κεντάκι των ΗΠΑ μπήκε στην κοινωνία των πιο έξυπνων ανθρώπων στον κόσμο, αφού το IQ της είναι πολύ υψηλότερο από τον μέσο όρο. Πώς κατάλαβαν οι γονείς της ότι το παιδί τους είναι ιδιοφυϊα.

Από «φρικιό», ιδιοφυΐα: Η 9χρονη που έχει υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν

Ένα δίχρονο κοριτσάκι στο Κεντάκι έγινε το νεότερο άτομο που έχει γίνει μέλος της Mensa, της κοινωνίας των πιο έξυπνων ανθρώπων του κόσμου.

Οι άνθρωποι με το υψηλότερο IQ στον κόσμο - Ανάμεσά τους και ένας Έλληνας

Οι γονείς της Isla McNabb, η Amanda και ο Jason, παρατήρησαν για πρώτη φορά την ευφυΐα της κόρης τους, όταν την είδαν να φτιάχνει λέξεις με πλαστικά γράμματα της αλφάβητου: Δίπλα στον καναπέ, μπορούσαν να διαβάζουν τη λέξη «καναπές». Κοντά σε ένα τηλεχειριστήριο τα γράμματα έγραφαν «TV» και όχι μακριά από το κατοικίδιο της οικογένειας είχε γράψει τη λέξη «γάτα».

Η δίχρονη που έγινε μέλος της Mensa

Η δίχρονη Isla παίζει με το κατοικίδιό της

Η μικρή Isla στα δύο μόλις της χρόνια μπορούσε να διαβάζει σε επίπεδο νηπιαγωγείου. «Ας δούμε τι συμβαίνει εδώ, ας δούμε πόσο έξυπνο είναι αυτό το παιδί», είπε η μητέρα της και αποφάσισε να πάει το παιδί της σε ψυχίατρο, προκειμένου να του κάνει τεστ IQ. 

Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά, καθώς κατατάχθηκε στο 1% του πληθυσμού, κάτι που καθόρισε και την αποδοχή της στην κοινότητα Mensa, τη μεγαλύτερη και παλαιότερη κοινωνία υψηλού IQ, στην οποία η Isla είναι πλέον το νεότερο μέλος. Σημειώνεται ότι από τα 50.000 μέλη της Mensa στις ΗΠΑ υπήρχαν μόνο άλλα τρία μέλη ηλικίας κάτω των τεσσάρων ετών.

Η Isla έχει από τα υψηλότερα IQ στον κόσμο

Ιδιοφυϊα στα δύο της η Isla - Μπορεί να διαβάζει λέξεις και να κάνει βασικά μαθηματικά

Σήμερα, η δίχρονη ιδιοφυΐα προφέρει γράμματα, μπορεί και γράφει γράμματα στο tablet που τη αγόρασαν οι γονεις της και μπορεί να διαβάσει ολόκληρες λέξεις. Το λεξιλόγιό της μεγάλωσε γρήγορα, με την οικογένεια να σταματά το μέτρημα στις 500 λέξεις.

Παιδίατρος έμεινε άναυδη όταν άρχισε να διαβάζει δυνατά λέξεις που αναγράφονταν σε αφίσα στο γραφείο της. Η Isla μπορεί επίσης να κάνει βασικά μαθηματικά, όπως πρόσθεση και αφαίρεση.

Παρά την πρώιμη διάνοιά της, η Isla παραμένει ένα κανονικό νήπιο, απολαμβάνοντας το «Bluey», ένα αυστραλιανό καρτούν.

Επίσης, είναι πολύ κοινωνική και κάνει εύκολα φίλους στο προνήπιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top