Πέθανε ο Mr. Ray-Ban, ο ιδρυτής της Luxottica

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο δισεκατομμυριούχος Del Vecchio

Leonardo Del Vecchio / Facebook

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ιταλός δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της εταιρίας οπτικών EssilorLuxottica, και των γυαλιών Ray – Ban, Leonardo Del Vecchio. Την είδηση του θανάτου του έφερε στη δημοσιότητα η Corriere della Sera, όπως γράφει το Bloomberg.

Αμύθητη περιουσία 25,7 δισ. Δολαρίων - Πως μεγάλωσε και πως έφτασε στην κορυφη

Ο Del Vecchio γεννήθηκε στις 22 Μαΐου 1935 και μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο στο Μιλάνο. Η μητέρα του τον έστειλε σε ορφανοτροφείο στα επτά του, γιατί δεν μπορούσε να τον μεγαλώσει, καθώς έμεινε χήρα πέντε μήνες πριν τον γεννήσει. Η πρώτη του εργασία ήταν σε έναν κατασκευαστή εργαλείων και βαφών σε ηλικία 14 ετών.

Στη συνέχεια, μετακόμισε στο Αγκόρντο, βόρεια της Βενετίας, όπου ξεκίνησε την επιχειρηματική του πορεία ως προμηθευτής εξαρτημάτων σκελετού σε ντόπιους κατασκευαστές γυαλιών. Εκεί έμελλε να ξεκινήσει να γράφει την ιστορία του. 

Πέθανε ο Dennis Waterman, γνωστός από τις σειρές Minder και The Sweeney

Πολύ γρήγορα κατέκτησε την κορυφή, αναδείχτηκε σε παγκόσμιο ηγέτες, δημιουργώντας μάρκες κολοσσούς στον τομέα των οπτικών, ανάμεσα τους τα Ray – Ban και Oakley. Η περιουσία του άγγιζε τα 25,7 δισεκατομμύρια δολάρια την 1η Ιουνίου, ενώ πάνω από 180.000 υπάλληλοι απασχολούνται στις εταιρείες του ανά τον κόσμο. 

Χαμηλών τόνων, μυστικοπαθής κι εργασιομανής

Ο Del Vecchio - φύσει ταπεινός και χαμηλών τόνων - κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και σπάνια έδινε συνεντεύξεις. Σε μια από αυτές ερωτώμενος για το πως έχτισε την αυτοκρατορία του, είχε πει:  «Πάντα προσπαθούσα να είμαι ο καλύτερος σε ό,τι κάνω — αυτό είναι. (…) Δεν μπορούσα ποτέ να χορτάσω».

Στην αρχή της καριέρας του, μάλιστα, είχε αναφέρει ότι «έβαζε τη δουλειά πάνω από όλα τα άλλα», ενώ τα παιδιά του έρχονταν σε δεύτερη μοίρα. «Το εργοστάσιο έγινε η πραγματική μου οικογένεια», είχε πει. Παρόλα αυτά έκανε προσπάθειες να αναπληρώσει το χαμένο χρόνο με την οικογένειά του τα τελευταία χρόνια της ζωής του.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top