Ουκρανία: Μακρόν, Ντράγκι, Σολτς έφτασαν με τρένο στο Κίεβο

Ήχησαν σειρήνες λίγο μετά την άφιξή τους

οι τρεις ηγέτες μέσα στο τρένο

Στο Κίεβο αφίχθη το τρένο, στο οποίο είχαν επιβιβαστεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι. Λίγο μετά από την άφιξή τους μάλιστα ήχησαν σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα. Οι σειρήνες ήχησαν έξι φορές, προειδοποιώντας ότι παραβιάστηκε ο ουκρανικός εναέριος χώρος.

Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες επιβιβάστηκαν σε ειδικό τρένο στην Πολωνία κι έφτασαν πριν από λίγο στο Κίεβο της Ουκρανίας, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο ZDF και την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία δημοσίευσε μία φωτογραφία των τριών ανδρών μέσα από το τρένο.

 

 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα υποδεχθεί τους Ευρωπαίους ηγέτες στο παλάτι Μαριΐνσκι, όπου θα διεξαχθούν κρίσιμες συζητήσεις πριν την σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στις 23 και 24 Ιουνίου.

Ντράγκι Σολτς Μακρόν

Ντράγκι, Σολτς και Μακρόν μεταβαίνουν στο Κίεβο με ειδικά διαμορφωμένο τραίνο

Ουκρανία: Έχουμε παραλάβει μόνο το 10% των όπλων που ζητάμε από τη Δύση

Πέρα από τη στρατιωτική υποστήριξη, Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι θα συζητήσουν με τον Ζελένσκι το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία είναι υπέρ μιας τέτοιας προοπτικής, αλλά όχι άμεσα, ενώ η Ουκρανία αναμένει από τη σύνοδο την απόφαση των 27 για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, που μπορούν να κρατήσουν αρκετά χρόνια.

Ουκρανία: Μαίνονται οι μάχες – Βομβαρδισμός μαιευτηρίου

Η επίσκεψή τους γίνεται ένα 24ωρο πριν η Κομισιόν ανακοινώσει την εισήγησή της να δοθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ στην Ουκρανία. Μιλώντας, χθες, στη Ρουμανία ο Μακρόν είπε ότι ήρθε η ώρα η Ευρώπη να καθησυχάσει την Ουκρανία όσον αφορά τις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες.

Ντράγκι Μακρόν Σολτς

Οι τρεις ηγέτες θα έχουν συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί μια συνέντευξη Τύπου και θα ακολουθήσει «ιδιωτικό δείπνο».

Φον Ντερ Λάιεν: «Έρχεται η απόφαση για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ»

Ο Γάλλος πρόεδρος πιθανόν να κάνει μια βόλτα στους δρόμους του Κιέβου και να έχει συνάντηση με Γάλλους ειδικούς που μετέχουν στις ουκρανικές έρευνες για εγκλήματα πολέμου από ρωσικές δυνάμεις.

Η αναχώρηση των τριών ηγετών έχει προγραμματιστεί για το βράδυ με τον ίδιο τρόπο και ο Μακρόν αναμένεται να επιστρέψει αύριο το απόγευμα στο Παρίσι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top