Ερντογάν: «Δεν θα καταπατήσουν οι ληστές τα δικαιώματά μας»

Συνεχίζει τις απειλές ο Τούρκος Πρόεδρος - Ανέφερε τη Συνθήκη των Σεβρών

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δε σταματά να κάνει προκλητικές δηλώσεις. Πριν από λίγο αναφέρθηκε στη Συνθήκη των Σεβρών του 1922 σε εκδήλωση για γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα. 

«Δεν επιτρέψαμε να πάρουν υπό τον έλεγχό τους τη χώρα όσοι ήταν ενθουσιασμένοι και ερωτευμένοι με τη Συνθήκη των Σεβρών. Χαλάσαμε τα παιχνίδια τους, μεγαλώσαμε τη χώρα μας, την κάναμε δυνατή και ανεξάρτητη. Παλέψαμε με τη νοοτροπία που ήταν η αιτία η Τουρκία να παραμείνει έξω από την ομπρέλα ευημερίας και ασφάλειας, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Μητσοτάκη, τα λόγια σου είναι γεμάτα ψέματα»

Βέβαια, στράφηκε και κατά των ΗΠΑ: «Με τις επιχειρήσεις στη Συρία χαλάσαμε τις προσπάθειες να περικυκλώσουν τη χώρα μας με ζώνη τρομοκρατών (σ.σ.: Κούρδοι)», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πέραν των συνόρων μας, σε όσους μας λένε ''τι κάνετε εκεί;'', απαντήσαμε ''ναι, όποιος και αν μας ενοχλεί πέραν των συνόρων μας, είμαστε έτοιμοι να πάμε και εκεί''», σημείωσε.

«Η στάση της χώρας μας στο ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρο και δίχως καμία αμφιβολία. Εμείς δεν απλώνουμε το χέρι μας στα δικαιώματα κανενός, αλλά ούτε επιτρέπουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματά μας οι ληστές. Δεν επιτρέπουμε με τίποτα με βία, με διάφορα κόλπα και με απειλές να μας πάρουν αυτό που μας ανήκει».

Επιμένουν οι Τούρκοι: «Η Ελλάδα έχει δυνάμεις σε Σάμο, Χίο, Λέσβο, Ρόδο»

«Όσο θα γίνεται αντιληπτή η αναντικατάστατη θέση της χώρας μας, θα αλλάξουν την πολιτική τους κι αυτοί που προτιμούν να μη συνεργαστούν μαζί μας για πολιτικούς λόγους», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε πως μέσα στον επόμενο χρόνο η χώρα του θα έχει τα πρώτα 10.000.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και θα μπορεί να προμηθεύει τα σπίτια της χώρας με φυσικό αέριο από δικές της γεωτρήσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top