Ερντογάν στη Σμύρνη: «Πετάξαμε στη θάλασσα τους εχθρούς»

Ανθελληνικό παραλήρημα στην τουρκική τηλεόραση, ενώ η λίρα καταρρέει

Ο Ερντογάν προσπαθεί να ελέγξει την κοινή γνώμη στη χώρα του. Μαζί με δημοσιογράφους και αναλυτές ενορχηστρώνουν ένα ανθελληνικό κλίμα την ώρα που η τουρκική οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο.

Το ένα προκλητικό ντελίριο του Ερντογάν διαδέχεται το άλλο. Το απόγευμα σε κομματική εκδήλωση στη Σμύρνη έδωσε εθνικιστικό ρεσιτάλ, δηλώνοντας: «Η ηρωική αυτή πόλη είναι ο χώρος όπου κατά τον εθνικοαπελευθερωτικό μας αγώνα ρίξαμε στη θάλασσα τους εχθρούς μας». 

«Μην εξοπλίζετε νησιά. Δεν αστειεύομαι» - Κρεσέντο απειλών από τον Ερντογάν

Ο σουλτάνος παλεύει πολύ για να ενδυναμώσει το λαϊκό του προφίλ. Στην εκδήλωση επέτρεψε σε έναν νεαρό να ανεβεί στη σκηνή και να φωτογραφηθεί με εκείνον και την Εμινέ. Όμως οι τούρκοι πολίτες πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα καθώς το εθνικό τους νόμισμα κατακρημνίζεται.

Η τουρκική λίρα εξακολουθεί να αποδυναμώνεται έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης αυτής οφείλεται στην απροθυμία του προέδρου Ερντογάν να αναγνωρίσει την ανάγκη καταπολέμησης του πληθωρισμού. 

Ανθελληνικό παραλήρημα στην τουρκική τηλεόραση 

Για να ξεχάσουν οι τούρκοι πολίτες τα προβλήματα τους, την ακρίβεια και την ανέχεια βομβαρδίζονται καθημερινά με ανθελληνικές κορώνες από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Mε 16 χάρτες απαντά η Αθήνα στις τουρκικές προκλήσεις

«Η  Ελλάδα έκανε πάλι δηλώσεις με τις οποίες κατηγορεί την Τουρκία. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δένδιας, κατηγόρησε την Τουρκία για προβοκάτσιες. Συναγερμός στα σύνορα του Έβρου. Η Ελλάδα ενάντια στην πιθανότητα μεταναστευτικού κύματος, ενισχύει τα σύνορα με σπρέι πιπεριού και βόμβες ήχου», λένε σε δελτίο ειδήσεων του καναλιού Haber Global. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top