O Φινλανδός Πρόεδρος «δίνει» τον Ερντογάν: Είχε πει «ναι» για το ΝΑΤΟ

Κόλαφος ο Sauli Niinistö σε συνέντευξή του για τη στάση της Τουρκίας

Ερντογάν/ Νισίστο - AP

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Φινλανδός Πρόεδρος δήλωσε πως ο Ερντογάν του είχε πει πως θα πει «ναι» στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Μία στάση που φυσικά ο Τούρκος Πρόεδρος δεν κράτησε εν τέλει, και από τότε που η Φινλανδία με τη Σουηδία έκαναν την επίσημη αίτηση για την ένταξή τους στο Νάτο, εκείνος έχει διαρκή προκλητική στάση προς την Ευρώπη σε ένα ήδη διαταραγμένο σκηνικό, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 

Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε ο Φινλανδός Πρόεδρος στο Ilta Sanomat, ο Ερντογάν είχε επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά στις αρχές Απριλίου, και του είχε πει πως θα έχει «θετική στάση» αν η χώρα ζητήσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. 

Σκληρό μήνυμα Βέμπερ σε Τουρκία εάν εμποδίσει Φινλανδία-Σουηδία για ΝΑΤΟ

«Στο τέλος μιας μακράς συζήτησης που είχα μαζί του, είπε πως σε περίπτωση αίτησης ένταξης στο ΝΑΤΟ, θα κρατήσει θετική στάση», δήλωσε ο πρόεδρος της Φινλανδίας Sauli Niinistö. Μάλιστα, επισημαίνει πως: «Δεν υπήρχε πιθανότητα παρερμηνείας».

Επίσης, ο Niinistö λέει πως ο ΥΠΕΞ της Φινλανδίας, Pekka Haavisto, στις 5/5 είχε επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Τσαβούσογλου, στην οποία επίσης είπαν πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με την επικείμενη ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. 

Ερντογάν: Δε θα κάνω και εγώ το λάθος να αφήσω τα νησιά στην Ελλάδα

Αυτή η συνέντευξη του Προέδρου της Φινλανδίας αποτελεί ένα από τα πολλά στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί κατά τα οποία η Τουρκία άλλαξε τελείως στάση και προσπάθησε να εμποδίσει επικοινωνιακά και πολιτικά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top