Νεπάλ: Εντοπίστηκαν οι 22 σοροί επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους

Πρόκειται για 19 επιβάτες και 3 μέλη του πληρώματος

Ανασύρθηκαν τα 22 πτώματα των επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Νεπάλ καθώς ανασύρθηκαν τα πτώματα των 22 ανθρώπων που επέβαιναν σε αεροσκάφος που συνετρίβη στα Ιμαλάια την Κυριακή.

Νεπάλ: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους που είχε χαθεί

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματούχο πρόκειται για 19 επιβάτες και τρία μέλη του πληρώματος. Συγκεκριμένα πρόκειται για έξι αλλοδαπούς, δύο υπηκόους Γερμανίας και τέσσερις υπηκόους της Ινδίας. Όλα τα υπόλοιπα θύματα ήταν πολίτες του Νεπάλ.

Νεπάλ Συντριβή Αεροσκάφους

Αστυνομικοί μεταφέρουν το νεκρό σώμα ενός θύματος (AP Photo/Niranjan Shrestha)

Το επιβατικό αεροσκάφος, δικινητήριο De Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter, συνετρίβη περίπου 15 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Ποχάρα, 125 δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, το πρωί της Κυριακής. Προορισμός του ήταν η Τζόμσομ 80 χιλιόμετρα δυτικότερα.

Νεπάλ Συντριβή Αεροσκάφους

Θρήνος για τα θύματα της τραγωδίας (AP Photo/Yunish Gurung)

«Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν και τα 22 πτώματα από τον τόπο της συντριβής», δήλωσε ο Ντίο Τσάντρα Λαλ Κάρνα, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Νεπάλ Συντριβή Αεροσκάφους

Αξιωματούχοι του στρατού του Νεπάλ φορτώνουν τα πτώματα σε ασθενοφόρα (AP Photo/Niranjan Shrestha)

Άνδρες του στρατού ανέσυραν αρχικά τη Δευτέρα 21 πτώματα από τα συντρίμμια, σκορπισμένα σε απόκρημνη πλαγιά βουνού ενώ μία σορός ανασύρθηκε σήμερα το πρωί, διευκρίνισε ο κ. Κάρνα.

Νεπάλ: Αγνοείται αεροσκάφος με 22 επιβαίνοντες

Δέκα σοροί μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα Κατμαντού χθες ενώ οι δώδεκα που απομένουν θα μεταφερθούν σήμερα αεροπορικώς για να υποβληθούν σε νεκροψία-νεκροτομή και να παραδοθούν σε οικογένειες, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο. Τα ονόματά τους δημοσιοποιήθηκαν την Κυριακή.

Νεπάλ Συντριβή Αεροσκάφους

Συντετριμμένοι οι συγγενείς των επιβατών του αεροπλάνου (AP Photo/Yunish Gurung)

Η κυβέρνηση του Νεπάλ συνέστησε πενταμελή επιτροπή για να εξακριβώσει τα αίτια της συντριβής και να κάνει συστάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας των αερομεταφορών.

Συντριβή Αεροσκάφους Νεπάλ

Συγγενείς των θυμάτων (AP Photo/Yunish Gurung)
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top