«Η επανένωση της Ιρλανδίας θα γίνει πριν από το τέλος της δεκαετίας»

«Απερίσκεπτοι οι χειρισμοί του Μπόρις Τζόνσον»

Η πρόεδρος του Σιν Φέιν, Μέρι Λου Μακ Ντόναλντ

Βέβαιη ότι η επανένωση της Ιρλανδίας θα γίνει πριν από το τέλος της δεκαετίας εμφανίστηκε, μιλώντας στα «ΝΕΑ», η πρόεδρος του Σιν Φέιν, Μέρι Λου Μακ Ντόναλντ. Εξήγησε ότι η επανένωση θα γίνει πραγματικότητα έπειτα από δημοψήφισμα για την απόσχιση της Βόρειας Ιρλανδίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θα διεξαχθεί το αργότερο «μέσα στα επόμενα επτά – οκτώ χρόνια».

Το κόμμα Σιν Φειν αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτικό σχηματισμό στην τοπική εθνοσυνέλευση της Βόρειας Ιρλανδίας, μετά και τη νίκη στις πρόσφατες τοπικές εκλογές της 5ης Μαΐου. 

Δένδιας από Λονδίνο: Η Μ. Βρετανία παραμένει μεγάλος παγκόσμιος παίκτης 

Η ίδια προειδοποίησε μάλιστα ότι «Οι απερίσκεπτοι χειρισμοί του Μπόρις Τζόνσον στο Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας είναι επικίνδυνοι και απειλούν την κοινωνική σταθερότητα στην περιοχή».

Το κόμμα Σιν Φέιν μετά τη νίκη στις πρόσφατες τοπικές εκλογές, είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός σχηματισμός στην τοπική εθνοσυνέλευση της Βόρειας Ιρλανδίας

«Σίγουρα απαιτείται προετοιμασία. Πρέπει να διεξαχθεί μια ευρεία συζήτηση με την κοινωνία σε όλο το νησί, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις πλευρές. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις στο Δουβλίνο και στο Λονδίνο πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Η αλλαγή συντελείται ήδη», συνέχισε η πρόεδρος του Σιν Φέιν. 

Συναγερμός στη Μεγάλη Βρετανία! Πλησιάζει απειλητικά ο κυκλώνας Οφηλία

Για τις απειλές του Μπόρις Τζόνσον να καταργήσει μονομερώς το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, ανέφερε ότι: «Η στάση του Τζόνσον είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση των Τόρις εμφανίζεται έτοιμη να ενεργήσει μονομερώς, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες που έχει συνάψει. Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όλη την Ιρλανδία. Εχουν μπει σε τροχιά σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Επέλεξαν μια πολύ επικίνδυνη και απερίσκεπτη πορεία που φανερώνει ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν ενεργεί καλόπιστα»

«Καλλιεργείται το αφήγημα ότι το Πρωτόκολλο δε λειτουργεί. Λάθος. Το Πρωτόκολλο λειτουργεί και ήρθε για να μείνει. Είναι απόρροια του Brexit και είναι αναγκαίο. Εκείνο που δε λειτουργεί είναι το Brexit, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία», συμπλήρωσε.

Μ. Βρετανία: Ακόμα τέσσερα κρούσματα της «ευλογιάς των πιθήκων»

Τι λέει η Πρόεδρος του κόμματος Σιν Φειν στους Έλληνες

«Συνεχίστε να μας στηρίζετε. Εκτιμούμε πολύ την αλληλεγγύη και την υποστήριξη που μας δείχνει η ευρωπαϊκή οικογένειά μας. Θέλω να το ξέρει αυτό ο ελληνικός λαός», σημείωσε απευθυνόμενη στους Έλληνες η κ. Μακ Ντόναλντ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top