Συναγερμός στη Μεγάλη Βρετανία! Πλησιάζει απειλητικά ο κυκλώνας Οφηλία

Αντιμέτωπη με τη χειρότερη καταιγίδα της δεκαετίας

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί Ιρλανδία και Μεγάλη Βρετανία εξαιτίας του τροπικού κυκλώνα Οφηλία που πλησιάζει τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ αργά την Κυριακή η Οφηλία κατευθυνόταν  προς το Ηνωμένο Βασίλειο, συνοδευόμενη από ανέμους που έφταναν τα 140 χλμ. την ώρα.

Πλέον οι άνεμοι αναμένεται να φτάσουν ακόμα και τα 445 χλμ. την ώρα, με το λιμενικό να έχει διατάξει την ακύρωση των δρομολογίων των φέρι μποτ από Ιρλανδία προς Βρετανία και αντίστροφα.

Επίσης οι αρχές της Ιρλανδίας έδωσαν εντολή να παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία και προειδοποίησαν του δικυκλιστές και τους ποδηλάτες να μη βγουν στους δρόμους από το φόβο ατυχημάτων λόγω των ισχυρών ανέμων.

Η Οφηλία αναμένεται να «χτυπήσει» τη δυτική Ιρλανδία και τη βόρεια Σκωτία το βράδυ της Δευτέρας, με τις αρχές να προειδοποιούν για ισχυρότατες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιρλανδίας έθεσε τη χώρα σε κόκκινο συναγερμό, ενώ το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι μπορεί να ρίξει νερό που θα φτάσει έως και τα 75 χιλιοστά στην δυτική Ιρλανδία και Σκωτία, ενώ δεν αποκλείονται οι πλημμύρες από τα τεράστια κύματα και οι κατολισθήσεις.

Τέλος τα αεροδρόμια του Δουβλίνου και του Σάνον εξέδωσαν ειδοποίηση με την οποία συμβουλεύουν τους επιβάτες να καλούν στις αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες έχουν προγραμματίσει να πετάξουν για να ενημερωθούν για τυχόν ακυρώσεις πτήσεων.

Επίσης, οι κάτοικοι στη Βόρεια Ιρλανδία, τη Σκωτία, την Ουαλία και την Αγγλία θα πρέπει να είναι έτοιμοι για πιθανές διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στις τηλεπικοινωνίες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top