Άρθρο «καταπέλτης» της Τζουμχουριέτ: «Η Αγία Σοφία δε θα δει το 2050»

Εικόνες βανδαλισμού και εγκατάλειψης του μεγαλειώδους μνημείου

Κραυγή αγωνίας για την Αγία Σοφιά ακόμη και από Τούρκους . Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ κατέγραψε εικόνες βανδαλισμού και εγκατάλειψης του Παγκόσμιου Συμβόλου της Ορθοδοξίας.

Αγία Σοφία: Νέες εικόνες βανδαλισμού -Κρεμάνε τα παπούτσια τους στον τοίχο

«Η Αγία Σοφία δεν θα δει το 2050» είναι η δυσοίωνη πρόβλεψη της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Τζουμχουριέτ. Εικόνες ντροπής από τις φθορές στην Αυτοκρατορική Πύλη και τις φωτογραφίες με τα σφηνωμένα παπούτσια στις εσοχές του ναού πονούν κάθε χριστιανό και όχι μόνον.

Αγία Σοφιά

Η Τζουμχουριέτ έστειλε δημοσιογράφους της στην Αγιά Σοφιά, οι οποίοι ανέφεραν ότι στο «Μπαϊράμι», πριν από μερικές εβδομάδες, μπήκαν μέσα σε μία ημέρα περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες.

Το άρθρο χαρακτηριστικά γράφει πώς «ακόμη και η υγρασία από τις ανάσες του πλήθους που μπαίνει μέσα, αρκεί για να καταστραφεί το μνημείο, το οποίο για 1.500 χρόνια στέκεται στο ίδιο σημείο».

Αγιά Σοφιά καταστροφή

Σύμφωνα με το άρθρο, υπάρχουν πολλοί επισκέπτες που χρησιμοποιούν το μνημείο για να διανυκτερεύσουν, για να αφήσουν τις βαλίτσες τους και τα καροτσάκια των μωρών, ή για να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες.

Αγιά Σοφιά δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας για την καταστροφή της

Στο άρθρο «καταπέλτης» ασκείται κριτική στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πώς εργαλειοποιεί την Αγιά Σοφιά για πολιτικούς λόγους. Μάλιστα υποστηρίζει ότι το μνημείο πρέπει να παραμείνει μουσείο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top