ΥΠΕΞ ΝΑΤΟ: Μοναδική παραφωνία η Τουρκία για Φινλανδία – Σουηδία   

Δένδιας: Η ένταξη των δύο κρατών ενισχύει το μέτωπο της Δημοκρατίας    

Το video του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star  (14/5/2022) για τη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο και τις εξελίξεις στο ζήτημα της ένταξης Φινλανδίας - Σουηδίας στη Συμμαχία     

Η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών μελών τάχθηκε υπέρ της άμεσης ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, όπως διαπιστώθηκε στο δείπνο των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών το βράδυ του Σαββάτου, στο οποίο συμμετείχε και ο Νίκος Δένδιας.    

NATO Νίκος Δένδιας

Ο Ν. Δένδιας προσερχόμενος στο άτυπο δείπνο εργασίας των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο   

Νίκος Δένδιας: Καλοδεχούμενες Φινλανδία και Σουηδία στο ΝΑΤΟ

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε «ανταγωνισμός» ποια χώρα θα επικυρώσει πιο γρήγορα τα σχετικά πρωτόκολλα προσχώρησης, υπονοώντας ότι το θετικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων είναι προκαθορισμένο.

Μόνη παραφωνία η Τουρκία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οποία αναφέρθηκε σε φερόμενες σχέσεις των δύο χωρών με «τρομοκρατικές» οργανώσεις.

Τσαβούσογλου: Φινλανδία και Σουηδία στηρίζουν τους τρομοκράτες του PKK

 

Μ. Τσαβούσογλου ΝΑΤΟ

Ο Μ.Τσαβούσογλου στο άτυπο δείπνο εργασίας των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στο Βερλίνο  

Οι κατηγορίες αυτές απορρίφθηκαν από Φινλανδία και Σουηδία, ενώ ορισμένοι σύμμαχοι, επεσήμαναν ότι ενώπιον μιας ιστορικής στιγμής όπου απαιτείται ενότητα απέναντι στην ρωσική επιθετικότητα, δεν θα πρέπει να εμφανίζονται αποκλείσεις.

Η Ελληνική θέση, όπως εκφράστηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, είναι ότι η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας θα ενισχύσει το μέτωπο των αρχών της Δημοκρατίας και του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, αρχές και αξίες,  τις  οποίες οφείλει να πρεσβεύει το ΝΑΤΟ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top