Νίκος Δένδιας: Καλοδεχούμενες Φινλανδία και Σουηδία στο ΝΑΤΟ

Στο Βερολίνο για το δείπνο των υπ. Εξωτερικών του ΝΑΤΟ

Το μήνυμα ότι σε αντίθεση με την Τουρκία για την Ελλάδα είναι «καλοδεχούμενες» στο ΝΑΤΟ η Φινλανδία και η Σουηδία έστειλε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από το άτυπο δείπνο εργασίας των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, το βράδυ του Σαββάτου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

To αντικείμενο της συνάντησης ήταν η μακροπρόθεσμη στρατηγική των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία μετά και την εισβολή στην Ουκρανία. 

Φινλανδία: «Θα βρεθεί λύση, θα μπούμε στο ΝΑΤΟ»

Ανάμεσα στους υπουργούς εξωτερικών ήταν και ο Αμερικανός, κ. Μπλίνκεν, ο οποίος θα ζητήσει από την Άγκυρα να αποσαφηνίσει τη θέση της μετά την ανοιχτή διαφωνία του Ερντογάν για την προσχώρηση Φινλανδίας – Σουηδίας στη συμμαχία.

Η Ελλάδα είναι «έτοιμη να καλοδεχθεί τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια» και πιστεύει ότι «έχουν πολλά να προσφέρουν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προσερχόμενος στο δείπνο εργασίας της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τσαβούσογλου: Φινλανδία και Σουηδία στηρίζουν τους τρομοκράτες του PKK

«Προσβλέπω σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον δείπνο. Το κύριο μενού θα είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για όλες τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ, η υποδοχή της Σουηδίας και της Φινλανδίας», δήλωσε ο κ. Δένδιας και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει διαχρονικά «εξαιρετικές σχέσεις» με τις δύο χώρες, οι οποίες είναι επίσης μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Κατά συνέπεια, η ελληνική πλευρά έχει σαφέστατη τοποθέτηση. Είμαστε έτοιμοι να καλοδεχτούμε τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια. Πιστεύουμε ότι έχουν πάρα πολλά να προσφέρουν», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top