Μπάιντεν: Φοβάμαι ότι ο Πούτιν δεν έχει τρόπο να τελειώσει τον πόλεμο

Επιταχύνονται οι παραδόσεις στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο από τις ΗΠΑ

Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τη σημερινή εμφάνισή του στην παρέλαση του ρωσικού στρατού στην Κόκκινη Πλατεία

Την ανησυχία του ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν δεν έχει οδό που να οδηγεί στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και ότι η κυβέρνησή του εξετάζει τι μπορεί να κάνει γι’ αυτό, εξέφρασε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος εκφράστηκε σε πολιτική εκδήλωση για τη συγκέντρωση κεφαλαίων στο Ποτόμακ, προάστιο της Ουάσινγκτον, επανέλαβε εξάλλου για πολλοστή φορά την εκτίμησή του πως ο Πούτιν πίστευε εσφαλμένα ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα διέλυε το NATO και την ΕΕ, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο καθώς οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες συσπειρώθηκαν στο πλευρό των Ουκρανών.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Δύο στοιχεία που πυροδότησαν τις φήμες για την υγεία του

Βλάντιμιρ Πούτιν

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν στην επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας / Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ρώσος πρόεδρος είναι εξαιρετικά υπολογιστής και το πρόβλημα του είναι τώρα πως «δεν έχει δρόμο να βγει» από τη σύρραξη, προσθέτοντας πως ο ίδιος και κυβέρνησή του εξετάζουν «τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό».

Πούτιν: «Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας. Δράσαμε προληπτικά»

Νωρίτερα χθες, ο Μπάιντεν υπέγραψε νόμο που ενεργοποιεί μέτρο της εποχής του Ρούζβελτ για να επιταχυνθούν οι παραδόσεις στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο, μιλώντας για «άλλο ένα σημαντικό εργαλείο στις προσπάθειές μας να υποστηρίξουμε την κυβέρνηση και τον λαό της Ουκρανίας στον αγώνα τους να υπερασπιστούν τη χώρα και τη δημοκρατία του έναντι του βάρβαρου πολέμου Πούτιν».

Νέες κυρώσεις στη Ρωσία επιβάλλουν G7 και Ουάσινγκτον

Ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε μέσω twitter τις ΗΠΑ για την υποστήριξή της στον «αγώνα για την ελευθερία και το μέλλον μας» κάνοντας λόγο περί «ιστορικού βήματος».

Ουκρανία: Ο πόλεμος αναθερμαίνει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τον East Med

Το μέτρο προβλέπει υπενοικίαση ή δανεισμό οπλισμού στην Ουκρανία καθ’ όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2023. Παρόμοιο μέτρο είχε εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο το 1941, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, για να βοηθηθούν σύμμαχοι να αντιμετωπίσουν τη ναζιστική Γερμανία και τον άξονα.

ΥΠΕΞ: Ο Μητσοτάκης θα θέσει το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στον Μπάιντεν

Από την έναρξη του πολέμου, η Ουάσινγκτον έχει υποσχεθεί ή παραδώσει ήδη στο Κίεβο όπλα και πυρομαχικά αξίας 3,7 δισεκ. δολαρίων και πλέον, ενώ τον Μάρτιο, το Κογκρέσο ενέκρινε να κατανεμηθούν 13,6 δισεκ. δολάρια για τη χορήγηση ανθρωπιστικής, οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ουκρανία: Η ελληνική πρεσβεία άνοιξε πάλι τις πόρτες της στο Κίεβο

Ο Μπάιντεν ζητεί το Κογκρέσο να εγκρίνει πακέτο βοήθειας 33 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 20 δισ. θα αφορούν στρατιωτική βοήθεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top