Ουκρανία: Ο πόλεμος αναθερμαίνει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τον East Med

Ολοκληρώθηκε η τριμερής με τη συμμετοχή και του Μπλίνκεν

O πόλεμος στην Ουκρανία και το συνεπακόλουθο εμπάργκο στη ρωσική ενέργεια άλλαξαν τη στάση των Αμερικανών στο θέμα του East Med.

Από εκεί που είχαν παγώσει τις συζητήσεις για τον αγωγό, που σχεδιάστηκε για να μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω Κύπρου, ξαφνικά αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ.

Γι’ αυτό και ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, συμμετείχε στη σημερινή τριμερή Σύνοδο Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ανατ. Μεσόγειος: Νέο κοίτασμα - μαμούθ φυσικού αερίου αλλάζει τα δεδομένα

East Med διαδρομή

Η διαδρομή που ακολουθηθεί ο αγωγός East Med

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έθεσε το ζήτημα, παρουσιάζοντας το ως ένα ζήτημα, που έχει «παγώσει» για λόγους τεχνικούς και οικονομικούς, με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ να ακούει με μεγάλη προσοχή.

EastMed: Να δώσει ώθηση στο σχέδιο ζητά από τον Ντράγκι η ιταλική Βουλή  

Επίσης, όλοι οι υπουργοί συζήτησαν και για την ηλεκτρική διασύνδεση των χωρών μας μέσω ενός άλλου αγωγού, του Eurasia, που ακολουθεί την ίδια γεωγραφική διαδρομή.

Τριμερής Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου με συμμετοχή Μπλίνκεν

O επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, συμμετείχε στη σημερινή τριμερή Σύνοδο Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης./ Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Ουκρανία: Η ελληνική πρεσβεία άνοιξε πάλι τις πόρτες της στο Κίεβο

Ο κ. Δένδιας τόνισε τη σημασία που η Ελλάδα αποδίδει στη διασυνδεσιμότητα και στην ενεργειακή ασφάλεια και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στο νέο πλωτό σταθμό μετατροπής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, την έναρξη υλοποίησης του οποίου εγκαινίασε ο πρωθυπουργός εδώ και λίγες ημέρες.

Ηχηρό μήνυμα Δένδια: Η Ελλάδα θα απαντά επί του πεδίου σε κάθε πρόκληση

Κλείνοντας, ο κ. Δένδιας άφησε και αιχμές για το πυρηνικό εργοστάσιο του Ακούγιου.

Όταν μιλούσε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε πως οι Ρώσοι, που εισέβαλαν στην Ουκρανία, είναι οι ίδιοι που συνεργάζονται με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να κατασκευάσουν το πυρηνικό εργοστάσιο.

Σ. Μισέλ στα ελληνικά: Έρχεται το τέλος στα καύσιμα της Ρωσίας για την ΕΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να ευχηθεί περαστικά στον Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top