Σ. Μισέλ στα ελληνικά: Έρχεται το τέλος στα καύσιμα της Ρωσίας για την ΕΕ

Τι έγραψε από την Αλεξανδρούπολη o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Σαρλ Μισέλ Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανάρτηση και στα ελληνικά έκανε o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ από την Αλεξανδρούπολη, όπου παρέστη στην τελετή επίσημη έναρξη της υλοποίησης του νέου τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, για τον τερματισμό της εξάρτησης της ΕΕ από τα ορυκτά καύσιμα της Ρωσίας.  

Υποδοχή του Σ. Μισέλ από Κ. Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη

Υποδοχή του Σ. Μισέλ από Κ. Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη 

Ο Σαρλ Μισέλ θα εγκαινιάσει σταθμό φυσικού αερίου μαζί με τον Μητσοτάκη 

«Θα τερματίσουμε την εξάρτησή μας από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα. Ο νέος σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου είναι μια γεωπολιτική επένδυση. Συμβάλει στην απελευθέρωση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από την εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου από τη Ρωσία» αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτηση o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

Σαρλ Μισέλ από Κίεβο: «Η ιστορία δε θα ξεχάσει τα εγκλήματα πολέμου»

Ο Σ. Μισέλ στο γεύμα που παρέθεσε ο Κ. Μητσοτάκης

«Ο λαός της Ουκρανίας αγωνίζεται για την πατρίδα του, αλλά και για την υπεράσπιση των ελευθεριών και των δημοκρατικών μας αρχών. Πρέπει να σταματήσουμε τη ρωσική πολεμική μηχανή.  Είμαι βέβαιος ότι το Συμβούλιο θα επιβάλει άμεσα περαιτέρω κυρώσεις, ιδίως για το ρωσικό πετρέλαιο» έγραψε επίσης ο Σ. Μισέλ. 

 

 Στην τελετή στην Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε η Ελλάδα πρωτοστατεί και «έχει φροντίσει ήδη για τη δική της ενεργειακή επάρκεια», ενώ όσον αφορά το έργο του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου τόνισε ότι  «πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο έργο, ενώ είναι μία υψηλής τεχνολογίας κατασκευή».


Μητσοτάκης: Θα ανακοινώσουμε νέα μέτρα για ρεύμα - φυσικό αέριο τον Μάιο


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top