Ο Σαρλ Μισέλ θα εγκαινιάσει σταθμό φυσικού αερίου μαζί με τον Μητσοτάκη

Νέος διάδρομος μεταφοράς φυσικού αερίου ο LNG στην Αλεξανδρούπολη

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο έρχεται στην Ελλάδα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα εγκαινιάσουν στην Αλεξανδρούπολη το νέο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Συμεωνίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πρόκειται για ένα έργο με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς το κυρίαρχο θέμα αυτήν την περίοδο είναι η απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο. 

Μητσοτάκης: Θα ανακοινώσουμε νέα μέτρα για ρεύμα - φυσικό αέριο τον Μάιο

Έτσι λοιπόν η συγκεκριμένη ενεργειακή υποδομή δίκαια χαρακτηρίζεται ως στρατηγικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή. Αυτός ο πλωτός τερματικός σταθμός της Αλεξανδρούπολης, θα ανοίξει ένα νέο διάδρομο μεταφοράς φυσικού αερίου προς Ελλάδα και Βουλγαρία σε πρώτη φάση και προς Ρουμανία και Βόρεια Μακεδονία στη συνέχεια. 

Φυσικό αέριο:  Στην τελική ευθεία ο αγωγός IGB στη Θράκη 

Η πλωτή μονάδα θα έχει συνολική δυναμικότητα παράδοσης 5,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως και τα υποθαλάσσια και χερσαία τμήματα του αγωγού θα μεταφέρουν το φυσικό αέριο από την πλωτή μονάδα στο ελληνικό δίκτυο φυσικού αερίου.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top