Γαλλία: Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου - Δύο νεκροί

Προσπάθησαν να εμβολίσουν αστυνομικούς το βράδυ των εκλογών

αστυνομία Γαλλίας

Δύο νεκροί από αστυνομικά πυρά στο Παρίσι, τη βραδιά των εκλογών στη Γαλλία. Τα θύματα προσπάθησαν να εμβολίσουν με το όχημά τους αστυνομικούς.

Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι το βράδυ της Κυριακής, όταν δύο αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο άνδρες, οι οποίοι προσπάθησαν να τους εμβολίσουν με το αυτοκίνητό τους.

Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, που έδωσε η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο, το όχημα κινείτο ανάποδα προς την κατεύθυνση του δρόμου όπου βρισκόταν, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να το σταματήσουν για έλεγχο. Τότε κινήθηκε για να πέσει πάνω τους, εξωθώντας τους να χρησιμοποιήσουν τα υπηρεσιακά τους όπλα.

Το αιματηρό επεισόδιο καταγράφηκε στην Ποντ-Νεφ, στο κέντρο του Παρισιού, τη βραδιά της επανεκλογής του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας. Μερικές ώρες πριν από το συμβάν, περίπου 2.000 οπαδοί του κ. Μακρόν πανηγύρισαν τη νίκη του στο Σαμπ ντε Μαρς, περίπου 2 χιλιόμετρα από τον τόπο όπου εκτυλίχθηκε.

Η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας άρχισε να διενεργεί έρευνα, όπως συμβαίνει πάγια όταν αστυνομικοί χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά τους όπλα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top